Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye ile ilişkileri canlı tutabiliriz

Cumhurbaşkanı Erdoğan cuma namazı çıkışı Suriye ile ilişkilerin yeniden canlı tutulabileceğini söyledi. Erdoğan açıklamasında, "Suriye ile ilişkilerimizi nasıl canlı tuttuysak biliyorsunuz sayın Esad ile bu görüşmeleri yaptık yarın yine görüşebiliriz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye ile ilişkileri canlı tutabiliriz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cuma namazını Hz. Ali Camii'nde eda etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan namaz çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bahçelievler'de yıkılan binadan, Suriye ile olan ilişkilere kadar birçok konuda açıklamada bulunan Erdoğan Suriye ile ilişkilerin gelişmesinde bir engel olmadığını belirtti.

"Esed ile yine görüşebiliriz"

Suriye ile ilişkilerin nasıl ilerleyeceği noktasında açıklama yapan Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

Suriye ile ilişkileri geliştirmek için geçmişte nasıl birlikte hareket ettiysek aynı şekilde yine ederiz Suriye halkı bizim kardeş halk olarak yaşadığımız bir topluluktur.

Suriye ile ilişkilerimizi nasıl canlı tuttuysak biliyorsunuz sayın Esad ile bu görüşmeleri yaptık yarın yine görüşebiliriz. Suriye'nin içişlerine karışmak gibi bir amacımız yok.

"Ülke genelinde kentsel dönüşüm işini sağlama bağlayalım"

Bahçelievler'de yıkılan bina hakkında gelen soruya Erdoğan şu şekilde yanıt verdi:

Bu tür kaçak yapıların zemin etütlerinin doğru yapılamadığı yerlerde kentsel dönüşüme gitmemiz gerekiyor. Şu an yıkılan binalarda sıkıntı bakıyorsunuz 3 kat kaçak, kaçaktan dolayı burada yıkım söz konusu olmuş.

Ben belediye başkanlığından gelmiş bir cumhurbaşkanıyım, bu tür işleri iyi bilirim. Kentsel dönüşümleri bugüne kadar nasıl başarılı bir şekilde yaptıysak istiyoruz ki ülke genelinde de işi sağlama bağlayalım.

"Devlet Bey ile herhangi bir suistimale izin vermeyiz"

Cumhur İttifakı'nın geleceğiyle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

Biliyorsunuz Cumhur İttifakının önemli bir temsilcisi olarak Devlet Bey ile uzun süredir çalışıyoruz. Görüşmelerimizi ara vermeden devam ettirdik ettiriyoruz. bundan sonra da edecek.

Herhangi bir suistimale izin vermeyiz. Devlet Bey ile ülkemizin siyasi gelişiminde neler oluyor, ne gibi tedbirler almamız gerekir, bunların görüşmesini yapıyoruz. Gerek MHP gerek AK Parti olarak adımlarımızı atıyoruz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER