FETÖ'ye 'Kıskaç-18' operasgyonu

İçişleri Bakanı Yerlikaya, "17 ilde son 4 gün içinde FETÖ’ye yönelik düzenlenen “KISKAÇ-18” operasyonlarında 90 şüpheli yakalandı." açıklamasında bulundu.

FETÖ'ye 'Kıskaç-18' operasgyonu

Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) karşı operasyonlar aralıksız devam ediyor. Sabah saatlerinde İçişleri Bakanı Yerlikaya, "17 ilde son 4 gün içinde FETÖ’ye yönelik düzenlenen “KISKAÇ-18” operasyonlarında 90 şüpheli yakalandı." açıklamasında bulundu.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Yerlikaya, "FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Aziz milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek" dedi.

Bakan Yerlikaya şu açıklamalarda bulundu:

"Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, KOM Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri TEM ve KOM Şube Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucu; Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Bitlis, Denizli, Edirne, Gaziantep, Giresun, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kütahya, Malatya, Şanlıurfa ve Tekirdağ’da FETÖ’ye yönelik düzenlenen “KISKAÇ-18” operasyonlarında şüphelilerin;

Örgütün sözde “Emniyet Mahrem Yapılanması, Adliye Mahrem Yapılanması ve Güncel Yapılanması” içerisinde faaliyette bulundukları,

Ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları ve örgüt içerisinde sorumlu şahıslarla irtibatlı oldukları,

İfade ve teşhislerde adı geçen, örgütün “Gaybubet Evi” olarak adlandırdığı Hücre Evlerinde saklandıkları ve FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunduğu tespit edildi.

Operasyonlar sonucu: Çok miktarda döviz ve Türk Lirası ile çok sayıda dijital materyal ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle. içinde FETÖ’ye yönelik düzenlenen “KISKAÇ-18” operasyonlarında 90 şüpheli yakalandı." açıklamasında bulundu.

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2024, 10:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER