Köklü Değişim Dergisi'nin son sayısı okurla buluştu

İslami Fikirlere Dayalı Siyasi Dergi olarak bilinen Köklü Değişim Dergisi’nin son sayısı okurla buluşurken, derginin Van’daki temsilcileri de son sayıyı okurlara dağıttı.

Köklü Değişim Dergisi'nin son sayısı okurla buluştu

             ‘Suskunluğun Kırılma Noktası’ sloganıyla yayınlanan Köklü Değişim Dergisi, 147. Sayısını okurlarıyla buluşturdu. Derginin son sayısının konusu ise ülkenin bitmeyen hukuk ve adalet sorunu.

 


             Derginin iç kapağında Hz. Ömer’in ‘Adalet mülkün temelidir’ sözü yer alırken, takdim bölümünde ise adaletin ikame edildiği/edilmesi gerektiği kurumlar olarak yargı mekanizmasının neredeyse insanlıkla yaşıt bir olgu olmakla birlikte kurumsallaşması ve günümüz modern tarzına kavuşmasının, tarihsel süreç içerisinde, toplumdan topluma değişerek ve gelişerek oluştuğu ifade ediliyor.

 


         Derginin son sayısında Süleyman Uğurlu’nun Türkiye’de Adalet ve Yargı Sendromu başlıklı yazısı, Muhammet Hanefi Yağmur’un Hak, Hukuk ve Adalet başlıklı yazısı, Hüseyin Kurşun’un Suç ve Cezanın Hukuki Mahiyeti ve İslam’a Göre Suç ve Ceza yazısı yer alıyor.

 


      Yine son sayıdaki yazılara bakıldığında; Mehmet Okatan’ın Adalet Sisteminin Yapısal Sorunları ve Yeniden Yargılanma Kurumu başlıklı yazısı, İbrahim Er’in Hukukun Üstünlüğü mü, Rejimin Bekası mı? başlıklı yazısı ve Mustafa Kocamanbaş’ın Türkiye’de Mahkemelerin Serencamı yazısı yer alıyor.

 


       147. Sayıda ayrıca; Osman Yıldız, Abdullah İmamoğlu, Kurtuluş Sevinç, Kadir Kaşıkcı, Mahmut Kar, Ahet Sapa, Aydın Usalp, Kaya Kartal, Ahmet Sivren, Musa Bayoğlu, Rıdvan Kaya gibi yazarların yazıları yer alıyor.
Söz konusu dergide, hukuk ve adalet kavramları ayetler ve hadislerle anlatılıyor.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2019, 09:16
YORUM EKLE
YORUMLAR
Vural Işık
Vural Işık - 5 yıl Önce

Duyarlılığınızdan dolayı teşekkürler

SIRADAKİ HABER