Muhtar Adayı Karakoç iddialı konuştu

Yerel seçimlere üç aydan az bir süre kala siyasetçilerin yanı sıra muhtar adayları da çalışmalarını artırdı. Gazetemizi ziyaret eden İstasyon Mahallesi Muhtar Adayı Feyat Karakoç, göreve gelmesi halinde güzel çalışmalara imza atacağını ifade etti.

Muhtar Adayı Karakoç iddialı konuştu

               31 Mart 2019 yılında yapılacak olan yerel yönetimler seçimlerine üç aydan kısa bir zaman dilimi kaldı. Van’da siyasetçilerin yanı sıra, muhtar adayları da seçim çalışmalarını ve ziyaretlerini devam ettiriyorlar.

 


       Bu kapsamda gazetemizi ziyaret eden İstasyon Mahallesi Muhtar Adayı Feyat Karakoç, 1969 yılında Van Merkez Karakoç Köyü’nde doğduğunu, ama 30 yılı aşkın bir süredir İstasyon Mahallesi’nde ikamet ettiğini ifade ederek, “Ben Van merkeze bağlı Karakoç Köyü’nde doğdum. Fakat otuz yıldan fazla bir süredir Tuşba İlçesi’ne bağlı İstasyon Mahallesi’nde oturuyorum. Tüm mahalle halkı beni çok iyi tanır. Ben de mahalleliyi iyi bilirim. Sokakların hepsi ve tüm caddeleri çok iyi biliyorum. Vatandaşların, çevremdekilerin ve yakınlarımın da teşvikiyle muhtar adayı oldum” diye konuştu.

 


         “SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN ADAY OLDUM”
Muhtar olması halinde yapacağı çalışmalara değinen Feyat Karakoç, “İstasyon Mahallemiz son zamanlarda birçok köyün gerisinde kaldı diyebilirim. Bazı yollar dar, bazı sokaklar çamurdan geçilmiyor. Fakat muhtarlar bu sorunları ilgili veya yetkili kişilere ulaştırmıyor. Böyle olduğu için kendi mahallemizin sorunlarını çözmek için ben aday oldum. Bugün bazı köylerin tüm yolları kilit taşı ile döşenirken, bizim mahallenin bazı yolları oldukça bozuk ve yağışlı havalarda çamurdan geçilmiyor. Vatandaşlar söz konusu sorunların çözümü için muhtarlık makamının daha etkin kullanılmasını istiyor” dedi.

 


        Mahallede muhtara ait bir mekân veya büronun bulunmadığını, bu yüzden kimsenin muhtara ulaşamadığını vurgulayan Feyat Karakoç, “Vatandaşlarımız bir sıkıntı olduğunda muhtarı nerede bulacağını bilemiyor. Telefonla aradıklarında muhtarın bazen il dışında veya bazen mahalle dışında olduğunu öğreniyorlar. Fakat bir büro olmuş olsa anında muhtara ulaşma imkanı olur. Ben Allah’ın izniyle muhtar olarak seçilmem halinde ilk iş olarak bir büro tutacağım. Muhtarlık olarak bizim mekanımız olursa, vatandaş bize anında ulaşır” şeklinde konuştu.

 


         Karakoç, göreve gelmesi halinde Batı illerinde olduğu gibi İstasyon Mahallesi’nde de bir kapalı semt pazarı oluşturacaklarını söyleyerek, söz konusu semt pazarı için müsait bir arsanın bulunduğunu dile getirdi.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2019, 09:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER