22 Ocak'a kadar uzaktan eğitim...

Milli Eğitim Bakanlığı, İlkokul, ortaokul ve liselerde uzaktan eğitimin, 2020 – 2021 eğitim öğretim yılının ilk döneminin tamamlanacağı, 22 Ocak 2021 Cuma gününe kadar devam edeceğini açıkladı.

22 Ocak'a kadar uzaktan eğitim...

Milli Eğitim Bakanlığı COVID-19 salgını tedbirleri kapsamında uzaktan eğitim süreci, okullardaki sınavlar ve yarıyıl tatili takvimiyle ilgili yeni düzenlemeler yaptı.

İlkokullarda sınav yok

Yeni düzenlemeye göre ilkokullarda sınav yapılmayacak, karne notları, ders etkinliklerine katılım puanı ile belirlenecek.

Ortaokul ve liselerde birinci döneme ait bir yazılı/uygulama puanları ve performans notları üzerinden ölçme değerlendirme yapılacak. Sınav notu bulunmayan şubelerin sınavları, okul ortamında ve sosyal mesafe/hijyen tedbirlerine uygun olarak seyreltilmiş gruplar halinde gerçekleştirilecek.

Ortaokullar için bulundukları şehirde sınav kolaylığı

Sınav için memleketlere dönüşlere de gerek kalmayacak. İller arası hareketliliğin azaltılması amacıyla sadece ortaöğretim öğrencileri, kendi isteklerine bağlı olarak, 28 Aralık Pazartesi gününe kadar velilerinin okul yönetimine başvurması halinde, öğrenim gördükleri okul ile aynı okul türde olması kaydıyla bulundukları illerde sınavlara katılabilecek.

22 Ocak'a kadar uzaktan eğitim

İlkokul, ortaokul ve liselerde uzaktan eğitim, 2020 – 2021 eğitim öğretim yılının ilk döneminin tamamlanacağı 22 Ocak 2021 Cuma gününe kadar uzatıldı.

Karneye sosyal mesafe

22 Ocak 2021 tarihinden itibaren karneler eğitim kurumu yönetimlerince, farklı gün ve zaman dilimlerine yayılarak yoğunluk oluşturmayacak şekilde dağıtılacak.

Yarıyıl tatili 3 hafta

25 Ocak 2021 Pazartesi günü başlayacak yarıyıl tatil süresine ikinci dönemdeki bir haftalık ara tatil süresi de eklendi.

2020 - 2021 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi 15 Şubat 2021 Pazartesi günü başlayacak.

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2020, 13:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER