Ak Parti'nin Çatak ve Bahçesaray kongreleri yapıldı

AK Parti Van’ın Bahçesaray ve Çatak İlçesi’nde 7. Olağan Genel Kurulu’nu, pandemi kuralları çerçevesinde ve yoğun katılımla gerçekleştirdi. Yapılan oylamada İlçe Başkanlıklarına Bahçesaray'da Cumali Sabırlı, Çatak'ta ise Ahmet Ardan Kuncu ile devam kararı alındı.

Ak Parti'nin Çatak ve Bahçesaray kongreleri yapıldı

   İlk kongre sabah saat 10.00'da Bahçesaray Kız YİBO bahçesinde gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan Kongreye Divan Başkanlığını Genel Merkez MKYK Üyesi ve Van İl Koordinatörü Alaattin Parlak yaptı. Programda ilk konuşmayı yapan İlçe Başkanı Cumali Sabırlı, Bahçesaray halkının son seçimlerde AK Parti'ye gösterdiği büyük ilgiden bahsetti. Sabırlı, bu ilginin 2023 hedeflerine giderken çok daha artarak devam deceğini söyledi. 

   Ardından söz alan AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Bahçesaray halkının partilerine son seçimlerde yüzde 65 oranında büyük bir destekte bulunduğunu ve bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür etti. Kongrede Van Milletvekilleri Abdulahat Arvas ve zodman Nuri Gülaçar'da birer konuşma yaparak partilerinin Van, Bölge ve ülke için yaptıklarını anlattılar. Konuşmaların ardından tek liste halinde gidilen seçimde, mevcut İlçe Başkanı Cumali Sabırlı ile devam kararı alındı. 

   Aynı gün öğleden sonra ise Çatak İlçesi'nde kongre gerçekleştirildi. Genel Merkez MKYK Üyesi ve Van İl Koordinatörü Alaattin Parlak'ın divan başkanlığını yaptığı kongrede, İlçe Başkanı Ahmet Ardan Kuncu bir konuşma yaparak, " Cumhurbaşkanımızın sahada ve masada gösterdiği dik duruş bizleri gururlandırıyor. Bu zorlu yürüyüşte 2023, 2053 ve 2071 için hedeflenen yolda hiç durmadan yürüyeceğiz." dedi. Daha sonra söz alan İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, kongrelerin değişim, dönüşüm ve yenilenme süreci olduğunu söyledi. Partilerine bugüne kadar yöneticilik yapan herkese teşekkürlerini ileterek başlayan Türkmenoğlu, temizlik, maske ve mesafe kurallarına önemine vermelerini istedi. 

  Türkmenoğlu, konuşmasının ardından daha önce görev yapmış Çatak İlçe Başkanı Tahsin babur'a emeklerinden dolayı plaket verdi. 

  Ardından söz alan Milletvekilleri Abdulahat Arvas ve Osman Nuri Gülaçar birer konuşma yaptı. Konuşmalarından ardından  faaliyet ve gelir-gider raporları okunarak oylandı. Tek liste halinde gidilen seçimlerde mevcut başkan Ahmet Ardan Kuncu ile devam kararı alındı. Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2020, 18:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29