Başkan Çalımlı'dan 1 Mayıs mesajı...

Yol İş Sendikası Van 1 Nolu Şube Başkanı Salih Çalımlı, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, sendikal örgütlülüğün önemine işaret etti.

Başkan Çalımlı'dan 1 Mayıs mesajı...

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Türkiye Yol-iş Sendikası Van 1 Nolu Şube Başkanı Salih Çalımlı, “Pandeminin de etkisiyle sendikasız, örgütsüz, güvencesiz işçiler ya işsizliğe ya da yoksulluğa mahkum edildi. Üretimle gelen milli gelir artışı, bunu sağlayan geniş kesimlere adaletli dağıtılmalı, zenginden alıp fakire verilmelidir” dedi.

  

   Emekçilerin iş ve yaşam şartlarını iyileştirecek ekonomik ve sosyal politikaların öncelikle uygulanması gerektiğinin altını çizen Çalımlı, “Ücretli çalışanların vergi yükü düşürülmeli, devam eden toplu iş sözleşmeleri müzakerelerindeki taleplerimiz karşılanmalıdır.  İnsana yakışır istihdam şartları sağlanmalı, taşeron çalıştırma KİT’ler tamamıyla sona erdirilmeli, geçici çalışan işçiler kadroya alınmalıdır. Bunun için bizler şimdiye kadar verdiğimiz mücadelenin daha büyüğünü vermeye hazırız.  Emekçilerin yok sayıldığı haklarının gasp edilmeye çalışıldığı güvensizliğe, işsizliğe ve sefalete mahkum edildiği bir dünyada ne salgınla mücadele edilebilir ne de hayat sürdürülebilir.  Bu kapsamda bütün emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

   Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 12:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29