Başkan Takva: Van'da ekonomik tahribat yaşanıyor

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, TOBB Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge İstişare Toplantısı'na katılarak, Van'daki sorunları gündeme getirdi. Başkan Takva, Kapıköy Gümrük Kapısı'nın kapalı olmasından dolayı kentte ciddi bir ekonomik tahribatın yaşandığını ifade etti.

Başkan Takva: Van'da ekonomik tahribat yaşanıyor

  Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleşen, sıkıntı ve taleplerin dile getirildiği, bölge oda, borsalarının yer aldığı 'TOBB Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge İstişare Toplantısı'na katıldı.

  Van TSO Başkanı Necdet Takva, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun da katılımıyla video konferans aracılığıyla gerçekleştirilen Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge toplantısına katılarak, istişarelerde bulundu.

  Toplantıda, zincir marketlerden şikâyet, kapanan iş yerlerine destek, sicil/stok affı, kamuya vergi vb. ödemelerin ertelenmesi ve yeni kredi talebi öne çıkarken, Van TSO Başkanı Takva, Van'ın sorunlarını gündeme getirdi.

  TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu burada yaptığı değerlendirmede, içinden geçilen zorlu süreçte, Oda ve Borsalara, daha büyük görev ve sorumluluk düştüğüne vurgu yaptı.

  Video konferans aracılığıyla gerçekleştirilen Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge toplantısında söz alan Van TSO Başkanı Takva, bankaların açık, işyerlerinin kapalı olması nedeniyle kredi ve borçların ödenmesinde yaşanacak sorunlar, ekspertiz değerlendirilmesindeki sıkıntılar, Kapıköy Gümrük Kapısı'nın kapalı olması nedeniyle kentte yarattığı ekonomik tahribat, Kredi Garanti Fonu (KGF) kredilerinin belirli bir süre için ertelenmesi, istihdam üzerindeki vergi ve SGK yükünün hafifletilmesi konularını dile getirdi.

  Başkan Takva, Van TSO olarak 1 yılı aşkın süredir iş yapamayan, işleri düşmüş üyelerinin sesi olmaya devam ettiklerini vurgulayarak, kapanan iş yerlerine ve çalışanlarına karşılıksız nakit desteklerin verilmesi, prim, vergi, kredi borçlarının ise faizsiz ötelenmesi gerektiğini ifade etti.

  Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 12:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER