DEVA Parti heyeti gazetecilerle bir araya geldi

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan tarafından 9 Temmuz’da Kurucu İl Başkanlığı ve Kurucu Heyet atamalarının gerçekleşmesi sonrası Van’daki yerel ve yaygın medya mensuplarıyla bir araya gelen DEVA Partisi Van Kurucu Heyeti, tanıtım toplantısı gerçekleştirdi.

DEVA Parti heyeti gazetecilerle bir araya geldi

  Demokrasi ve Atılım (DEVA)  Partisi Van teşkilatı ildeki gazetecilerle bir araya gelerek kurucu heyetini tanıttı.

  Elit Word Otel’de gerçekleşen tanıtım toplantısında konuşan DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi ve 16. Bölge Komisyonu Van Sorumlu Mehmet Avcı, 18 bölgede oluşturdukları komisyonlarla 81 il, 922 ilçede teşkilatlanma çalışmaları süresince şuana kadar 39 il başkanlığı ve kurucu heyet atamaları gerçekleştirdiklerini belirtti.

 

  Toplantıya Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Kurucular Kurulu Üyesi ve 16. Bölge Komisyonu Van Sorumlu Mehmet Avcı, Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Kurucularından Evrim Rızvanoğlu, Kurucu Van İl Başkanlığı’na getirilen Semra Odabaşı, Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Kurucu İl Heyetinden; Fuat Yaşar Atan, Afet Kuşman Özkaçmaz, Cengiz Erbenzer, Özlem Borazan Tanju, Erkan İrven, Rabia Aslan, önceki dönemlerde AK Parti Van Milletvekiliği görevi yapan İkram Dinçer ile Kerem Altun ve kentteki basın mensupları katıldı.

 

  Toplantıda konuşan Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Kurucular Kurulu Üyesi ve 16. Bölge Komisyonu Van Sorumlu Mehmet Avcı, sözlerine Van’ın Gevaş İlçesi’nde meydana gelen uçak kazasında şehit olan ve Siirt Pervari’deki şehit güvenlik güçlerine rahmet dileyerek başladı.

 

  DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi ve 16. Bölge Komisyonu Van Sorumlu Mehmet Avcı, Türkiye geneli web tabanlı yaklaşık 100 binin üzerinde başvuru aldıklarını ifade etti.

 

  AVCI: TEŞKİLATLANMA ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR

    Avcı, “Demokrasinin tüm yurttaşlarının gönlünde aynı zamanda zihninde doğru bir perspektif ile filizlenmesi amacıyla yola çıkmış olan partimizin genel merkez teşkilatlanmasının ardından, il başkanlığı kurucu heyet atamaları hızlı bir şekilde gerçekleşmektedir. Mayıs ayı itibariyle Türkiye geneli 18 bölgede oluşturmuş olduğumuz komisyonlarımızla 81 il ve 922 ilçede teşkilatlanma çalışmalarımız kapsamında şuana kadar 39 il başkanlığı ve kurucu heyet atamalarını gerçekleştirdik. Şahsımın sorumlu olduğu Van ilinin, kurucu il başkanı ve kurucu heyet atamasını genel başkanımız Sayın Ali Babacan’ın görevlendirmesiyle 9 Temmuz 2020 tarihinde gerçekleştirdik. Gerçekleştirmiş olduğumuz atamalarımızın partimiz ve ülkemiz adına hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Şuana kadar teşkilatlarımızda görev almak üzere Türkiye geneli 100 binin üzerinde web tabanlı almış olduğumuz başvurularda partimize olan ilginin somut bir örneğini yaşamaktayız. Van ilinde teşkilatlarımızda yer almak üzere 13 Haziran 2020 tarihi itibariyle web tabanlı yapılan 1.127 başvuru, doğrudan talepte bulunan gönüldaşlarımızla birlikte yaklaşık 1.500 civarında başvuru aldık. Telefonla, dijital ve fiziki olarak yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde Van ili dahil toplamda 8 ilden sorumlu olduğumuz 16. Bölge Komisyonumuzun raporu doğrultusunda genel merkezimiz üst kurulunda aday listemizi yaklaşık bir ay önce sunduk. Sunmuş olduğumuz listede özellikle parti tüzüğümüze de uygun bir çalışma metoduyla 4 kadın adayımızın olması yönünde ciddi gayret sarf ettik. Üst kurulda yapılan istişareler doğrultusunda, alışagelmişin dışında kadın il başkanımızla birlikte kurucu heyet içerisinde 3 kadın adayımızın atamasıyla birlikte bütün kadın adaylarımızın atamaları gerçekleşti. Tabi ki bu süreçte farklı illerdeki komisyonlardaki görevlerine rağmen. Bizlerle birlikte komisyonumuza destek vermekten hiçbir zaman imtina etmeyen. Sayın Evrim Rızvanoğlu, Sayın Kerem Altun, Sayın İkram Dinçer’e komisyonumuz adına ayrıca teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

    Daha sonra söz alan Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi  Kurucu Van İl Başkanı Semra Odabaşı 15 Temmuz darbe girişimini lanetleyerek, şehitlere rahmet gazilere sağlık dileyerek başladı.

   Darbelerin her zaman karşısında olacaklarını belirten Odabaşı, “Maalesef aldığımız üzücü bir haberimiz daha var. Artos dağlarında keşif uçağı düştü. 2’si pilot 7 emniyet mensubumuzu şehit verdik. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Siirt Pervari’de de teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan güvenlik güçlerimize yine Allah’tan rahmet diliyoruz” dedi.

 

  ÜLKEMİZ SIKINTILI SÜREÇTEN GEÇİYOR

   Ülkenin son zamanlardaki gidişatına değinen Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Kurucu Van İl Başkanı Semra Odabaşı, “Ülkemizin son yıllardaki gidişatını hepimiz biliyoruz. İnsanların yüzlerine baktığımız zaman mutsuz yüzlerinin olduğunu ve tebessümlerinin kaybolduğunun hepimiz farkındayız. Elbette ki yükümüz ağır ama DEVA olmaya geldik. Ötekileştirmeden, hiçbir şekilde garipsemeden, kendimiz gibi el ele tutuşarak bir yolda yürümeye geldik. Umarım başarılı oluruz. Umarım umutlarımızı gerçekleştiririz. Yine umarım sonunda hep birlikte refaha kavuşuruz” ifadelerini kullandı.

   Odabaşı sözlerine devamla; “Türkiye toplumunda sosyokültürel çözünme yaşanıyor. Bunu hepimiz fark ediyoruz. Değerlerimiz aşınıyor. Sosyal değişmenin en bariz örneği gençlerimiz. Gençler mutsuz ve umutsuz. Gençlerle gelecek kaygılı ve gençler çıkmaz sokakta. Bir öğretmen olarak, bir anne olarak bunun farkında olmamak mümkün değil. Farkındayız ve onun için buradayız. Çocuklarımıza baktığımızda, eğitim konusunda nitelikli bir eğitim veremediğimiz hepimiz bilmekteyiz. Yeni bir dil yeni bir söylem, bir çağı okumamız lazım. Artık her şey eskisi gibi olmayacak derken elbette ki teknolojinin bir devrim yarattığının hepimiz farkındayız. Problemin kaynağı olan zihniyetin, mevcut problemleri çözmesini mümkün görmüyoruz artık. Ülkemizde hayatın her alanında öncelikle adalette, yargıda, idarede, eğitimde, sağlıkta, istihdamda, geçimde ihtiyaç duyulan barış huzur ve refahın sağlanması ancak istikrarın kalıcı kılınması, kuralların ve kurulların esasta devamlılığı ile sağlanabilir. DEVA Partimiz yepyeni bir vizyonla, yepyeni bir konseptle toplumumuzun önüne koyacağı değişim programıyla ana akım bir parti olarak iktidara yürümektedir. Ülkemizin adalet, özgürlükler ve ekonomi can yakıcı 3 önemli sorunu olduğunu biliyoruz. Bu sorunları çözecek hem niyetimiz var hem de kapasitemiz var. Azimliyiz, birlikte çözeceğimize de inanıyoruz. Hz. Ali derki; ‘Devletin dini adalettir.’ Çünkü devletin var oluş sebebi adalettir. Vatandaşlarımız arasında adalet ve eşitliği sağlamak zorundayız ve elzemdir. Adalet insanları yaşam tarzlarına göre, inançlarına göre, etnik yapısına göre asla ayrıştırmaz. Devlet inanç özgürlüğünün, düşünce özgürlüğünün teminatı olmak zorundadır. Biz hiçbir zaman bölen olmayacağız. Toplumu birleştirmek için yola çıktık. Birleştiren ve buluşturan bir siyasi yapı olacağımızdan emin olabilirsiniz” şeklinde konuştu.

 

  BÖLGEMİZİN EN BÜYÜK PROBLEMİ KÜRT SORUNU…

   Van’ın her kesimini temsil edecek bir ekip kurmaya çalıştıklarını ifade eden Odabaşı, bölgenin en büyük problemlerinden birinin Kürt sorunu olduğunu vurguladı.

   Odabaşı, “Bölgemiz ve ilimiz ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı, ötekileştirici politikalardan artık yorgun düştü. Bu yorgunluğu hepimiz komşumuzun gözünde de görüyoruz, çocuğumuzun gözünde de görüyoruz, dışarıdaki çalışma hayatımızda da görüyoruz. Ekibimiz, bizim oluşturacağımız ekip çok sesli ve farklı kesimlerden gelen insanlardan oluştu. Van’ımızın her kesimini temsil edecek bir ekip kurmaya çalıştık ve başardığımızı düşünüyorum. Tabi bu burada kalmayacak ve daha da genişleyeceğiz. İnsan kaynağımız kriterimize gelince, aslında sözünde duran, hepimizin beklediği gibi konuşunca doğru konuşan, halkını aldatmayan, iyi insan olan ve ehliyetli, liyakat sahibi işinde iyi olsun dediğimiz insanlardan istiyoruz. Sorunlar ve kaygılar karşısında bir şey yapılmazsa, eğer susulursa olacaklardan hepimiz ve herkes sorumludur. Biz susmadık, susamadık çünkü vicdanımız rahat değil karar verdik çalışıyoruz. Çünkü bizim şuanda beklentimiz kişisel değil, küçük bir ihtiyaç değil, bir ülkenin ihtiyacı, bir ülkenin beklentisi ve bir ülkenin geleceğidir. Birlikte yürüdüğümüz bu yolda önce ekonomide şeffaf olacağız, tutarlı olacağız, öngörülebilir olmak zorundayız. Kurumların itibarını koruyacağız. Kurallara uyacağız ve piyasalara da güven vermek zorundayız. Türkiye içine kapandığı zaman fakirleşir, zayıflar. Oysa Türkiye yüksek enflasyon, düşük büyüme, yüksek işsizlik sarmanına girdi ve bir çıkmazda debeleniyoruz. Yani yapacak çok işimiz var. En önemli sorunlarımızdan biri, özellikle bölgemiz olarak söylüyorum; Kürt Sorunu… Benim komşularım Kürt ve bende bir Türk’üm. Biz küçükken de bu böyleydi. Bizim içimizde böyle bir ayrışmanın olduğunu düşünmüyorum. Bu memleket, bu topraklar hepimizindir. Ne benimdir size vereceğim, nede sizindir bana vereceksiniz. Biz hepimiz buranın sahibiyiz. Biziz yani, biz olmayı öğrenmek zorundayız. Bu yokuşun başka çıkışı yok. Biz olmak zorundayız ve ben Türkiye’nin renklerinin farkındayım. Türkiye’nin renklerini bir gökkuşağına benzetiyorum. Bir gökkuşağı ne kadar renkliyse ben o kadar mutluyum. Bu mutluluğu hepimiz el ele vererek birlikte paylaşmayı hedefliyorum. Ben bu gökkuşağının altında güneşe bakıp gülmek istiyorum, mutlu olmak istiyorum. Kardeşimin ölmesine üzülmek istemiyorum. Biz öteden bugüne kadar yanlış başlamışız, yanlış ilerliyoruz ve yanlış yerdeyiz. Düzeltilebilir mi? Elbette ki biz insanız, hepimiz bu topraklara can verdik. Hepimiz bu topraklarda güldük eğlendik, bayramlar yaptık. Ben çocuklarımın mutlu büyümesini istiyorum. Çocukların gözlerine baktığımda korku değil, geleceğe bakan pırıl pırıl çocukları görmek istiyorum. Eğitimde nitelikli bir eğitim istiyorum, çocuklarımızın yüzü gülsün istiyorum. Genç kızlarımızın güzel geleceklere kucak açmasını istiyorum. Yaşlılarımızın hürmet, saygı ve değer görmesini istiyorum. Değerlerimizi kaybetmemek istiyorum” şeklinde konuştu.

   Program, gazetecilerin sorularının yanıtlanması ile son buldu.Van Bölge Gazetesi: Emre An

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2020, 17:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER