Erciş'te kan davası barışla sonuçlandı

Van’ın Erciş İlçesi’nde Baran ve Keleş aileleri arasındaki kan davası, Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’in de katılımıyla yapılan törenle barışla sonuçlandı.

Erciş'te kan davası barışla sonuçlandı

Erciş İlçesinin Çetintaş Mahallesinde 2019 yılında Keleş ve Baran aileleri arasındaki bir husumetten dolayı çıkan kavgada Baran ailesinden 1 kişi hayatını kaybetti.

    

     Olaydan sonra her iki aile arasında kan davası başladı. Devlet büyükleri ve Erciş’in ileri gelenlerinin araya girmesiyle uzun çabalar sonrası iki ailenin fertleri de barış isteyince tören yapıldı.

     Çetintaş mahallesinde yapılan törene Vali Mehmet Emin Bilmez, Ak Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, Erciş Kaymakamı Nuri Mehmetbeyoğlu ve her iki aile fertleri katıldı.

    

     Kuran’ı Kerim tilaveti ve dualarla başlayan törende, her iki ailenin büyükleri Osman Keleş ve Cevdet Baran el sıkışarak barıştı.

    

     HUSUMET SON BULDU

     Güzel bir olaya şahitlik etmek için burada bulunduklarını ifade eden Vali Bilmez, “2 yıl önce iki aile arasındaki bir husumet kötü bir olaya dönüştü. Bize düşen ise bunu sulhla sonuçlandırmak. Tatsız bir olay yaşanmış. Bunu da büyütmeye çalışanlar da olmuştur. Ama bunlara fırsat vermeyeceğiz. Dinimiz emrediyor ki, bir toplumda insanları iyiliğe yöneltip kötülükten alıkoyanlar olursa o topluluğa bereket yağar. Eğer o toplum bundan yoksun kalırsa, bela ve musibet yağar. İşte bu hayır işinde de birçok kişinin emeği oldu. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Bugünden sonra birbirimizi affediyoruz. Birbirinize söz verdiniz. Söz vermek Müslümanlık ve insanlığımızın gereğidir. Bu işi bozmaya çalışanlara fırsat vermeyeceğiz. Kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi pekiştireceğiz” dedi.

    

     Ak Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas’ın da barışın önemine dikkat çektiği konuşmasının ardından barış töreni son buldu.

     Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 12:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29