Görentaş: Toplu balık ölümlerinin sebebi araştırılıyor

Van Gölü Havzası'nda, Özalp ve Saray ilçelerinde bulunan göletlerde son zamanlarda yaşanan toplu balık ölümleri kapsamında açıklamalarda bulunan Van İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş, sudan ve balıklardan aldıkları numunelerin incelendiğini söyledi.

Görentaş: Toplu balık ölümlerinin sebebi araştırılıyor

   Van Gölü'ne ve Erçek Gölü'ne dökülen akarsularda, Özalp ve Saray ilçelerinde bulunan göletlerde görülen çok sayıda balık ölümleri endişelendirmeye devam ederken Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ölüm nedenlerini araştırmaya devam ediyor.

TOPLU BALIK ÖLÜMLERİ ARAŞTIRILIYOR
   Balık ölümlerini araştırmaya devam ettiklerini ve alınan numunelerin Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi laboratuvarına gönderildiğini belirten Van İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş, "Toplu balık ölümleriyle ilgili saha çalışması yaptık. Daha sonra bu bölgelerde su ve balık numuneleri aldık. Bu numuneleri Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ne teslim ettik ve laboratuvar sonuçlarını bekliyoruz. Balıkların toplu ölümlerinin nedenlerinin stok yoğunluğu, besin azlığı ve su azlığından kaynaklandığını tahmin ediyoruz. Bu bölgelerde kapasitenin üzerinde balık var. Bu bölgelerde ticari avcılık yasak. Özalp ve Saray ilçemizdeki göletlerde böyle bir durum var. Sorunu tespit ettikten sonra buna göre bir çalışma yürüteceğiz" ifadelerini kullandı.
Van Bölge Gazetesi:Bişar Ulutaş

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2020, 18:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER