İki bakandan ortak açıklama...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bilim Kurulu toplantısı sonrasında açıklama yaptı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk "30 Nisan'a kadar okullar uzaktan eğitim ile devam edecek" dedi

İki bakandan ortak açıklama...

 

Selamınağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bilim Kurulu toplantısı sonrasında açıklama yaptı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk "30 Nisan'a kadar okullar uzaktan eğitim ile devam edecek" dedi Toplantıda ilk olarak konuşan Bakan Koca şunları aktardı: "Uygulamayı okul tatili olarak görmeyin, çocuklarınızın da böyle anlamalarını önleyin. Derslerinden geri kalmasınlar. Verilen ara uzatılacak." "Tedbirlere sıkı sıkıya uyarsak dışarıya özlemimiz çok uzun sürmez." "Sigaranın tahribatının ortaya çıkması bu hastalıkta (koronavirüs) an meselesi olabilir." "Başlardaki kendimizi koruma refleksi bizi her şeye rağmen avantajlı kılıyor." "Orta yaşlardaki vaka sayısı az değil. Virüs genç, yaşlı, orta yaşlı ayrımı yapmıyor." "Koronavirüse karşı verdiğimiz mücadelenin başarısı tek tek her birimize bağlıdır." "(Koronavirüs) Bilim, bugün için büyük vaatlerde bulunamıyor. Bu insan sağlığının yeni ve sırrı tam olarak çözülememiş düşmanı."

 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise şunları söyledi:

 

Sayın Cumhurbaşkanımız başkanlığında bir toplantı yaptık. Meseleye nasıl baktığımızı ifade ettik. Biz bu hafta uzaktan eğitime başladık. Önümüzdeki hafta daha dolu dolu olacak.30 Nisan'a kadar okullar uzaktan eğitim ile devam edecekÜcretli Öğretmenler sorusu: Mevzuat açık. Telafi eğitimlerinde derslere girmeleri söz konusu olacak. Çalışmalar devam ediyor.LGS'nin nasıl yapılacağı konusunda 3 farklı senaryomuz var. İşler tümüyle bilimsel olarak yürüyor. Erteleme tümüyle Bilim Kurulundan çıkacak kararlara bağlı. 8 ve 12. sınıflara yönelik özel çalışmalarımız artarak devam edecek.

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2020, 19:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29