İpekyolu'nda ekmek fırınları ve gıda işletmeleri denetlendi

İpekyolu Belediyesi, gıda satış yerleri ile ekmek fırınlarına ramazan denetimi gerçekleştirildi.

İpekyolu'nda ekmek fırınları ve gıda işletmeleri denetlendi

  İpekyolu Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’ne bağlı Gıda ve Hijyen Denetim Şefliği, Ramazan ayında üretim faaliyetleri artacak olan fırın ve unlu mamuller üretim işletmeleri başta olmak üzere gıda üretim yerlerinde denetimlerini yoğunlaştırdı.

  Denetimler, ramazan ayında vatandaşların beslenme alışkanlıklarının değişiklikler göstermesi nedeni ile tüketimin yoğunlaştığı ekmek, tatlı, pasta vb. unlu mamullerin satışları ve üretimlerinin yapıldığı işletmelerde ağırlıklı olarak gerçekleştirildi.

  Gıda işletmelerinde ramazan ayı nedeni ile oluşabilecek yoğunluğun kovid-19 salgını kapsamında neden olabileceği olumsuzlukları da göz önünde bulunduran ekipler, ilgili Bakanlıklar ve Valilik tarafından alınan kararlar doğrultusunda olumsuzlukların önlenebilmesi maksadıyla işyerlerinin, personellerin ve müşterilerin maske, genel hijyen ve sosyal mesafe kurallarına riayet edip etmedikleri de kontrol edilerek, bilgilendirmeler yaptı.

  HALK SAĞLIĞI İÇİN DENETİMLER DEVAM EDECEK

  Ramazan ayının yaklaşması nedeni ile yaklaşık 1 ay önce denetimlerine başlayan ve uygunsuzluk tespit ettikleri işyerlerine olumsuzluklarını gidermeleri maksadıyla ilgili mevzuatı gereği süre veren ekipler, verilen sürelerin dolması ile Ramazan ayı arifesinde kontrol denetimlerini gerçekleştirdi. Yapılan açıklamada Mart ayından bu yana; 200’e yakın işletmede denetimin gerçekleştirildiği, 13 işletmeye eksikliklerin giderilmesi için süre verildiği, önceden verilen süre sonunda eksikliğini gidermeyen 5 işletmeye de yasal mevzuatlar çerçevesinde cezai işlem uygulandığı belirtildi. Denetimlerin Ramazan ayı süresince ara vermeksizin yürütüleceğini belirten yetkililer, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik gıdaya ulaşması için denetimlerin zorunluluk arz ettiğini ifade ettiler.

  Gıda Satış ve Üretim Denetimleri Belediye kanunu, İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik ile Belediye Emir ve Yasaklar Yönetmeliği kapsamında değerlendirilerek denetimler gerçekleştiriliyor. Denetim sonucunda eksikliği tespit edilen işletmeler süre verilerek, işletmelerin mevzuatlara uygun hale getirilmesi bildiriliyor. Verilen süre sonunda eksikliği giderilmeyen işletmelere yasalar çerçevesinde, idari para cezasından, kapatılmaya kadar çeşitli cezai yaptırımlar uygulanıyor.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 12:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29