İpekyolu yeni yollarla kuşatılıyor

Van’ın ve bölgenin en büyük ilçelerinden biri olan İpekyolu’nda, birçok noktada yeni ve modern yolların yapım çalışması devam ediyor.

İpekyolu yeni yollarla kuşatılıyor

   Van’ın İpekyolu İlçesi’nde yol yapım çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

   Yolun medeniyetle eşdeğer tutulduğu İpekyolu Belediyesi’nde, yeni yol çalışmaları her geçen gün artıyor. Yol bakım, onarım ve yeni yol açma çalışmalarının devam ettiği İpekyolu’nda çalışmaların bu hafta ki durağı; Buzhane ve Bahçıvan mahalleleri oldu.

   Trafik yoğunluğunun her geçen gün arttığı Van İpekyolu ilçe merkezinde, yol çalışmalarını aksatmadan sürdüren İpekyolu Belediyesi, çalışmalarını merkezle sınırlı tutmayarak, kentin arka mahallelerinde de sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde; Halilağa ve Selimbey Mahallesi bağlantısı, Selimbey Mahallesi Fedakar sok. Buzhane Mahallesi  Zambak 3.Sokak  Selimbey Mahallesi Uysal Çıkmaz Sokaklar, Vali Mithatbey Mahallesi  Yukarı Norşin Camii önü yol açma ve yapım çalışmaları, Halilağa Mahallesi Eski Kale Caddesi Zambak Süys 1. Çıkmaz Hafıziye Mahallesi Nanyemez Baba Camii yanındaki çıkmazda Hafıziye Mahallesinde, Uzun Sokağı Gölbaşı Caddesine bağlayan alanlarda yol yapımları tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulmuştu. Yol yapım çalışmalarına ara vermeden devam eden İpekyolu Belediyesi bu hafta ise Buzhane Mahallesi Zümrüt 2 ve 3. Sümen Sokaklarda 2100 metrelik çıkmaz sokakların yapımına başlarken,  Bahçıvan Mahallesi Meçhul Asker Çıkmaz Sokak da trafiğe açıldı.

   İmarda mevcut ancak yıllardır açılmayan çıkmaz sokakları açarak, vatandaş mağduriyetini giderdiklerini belirten İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, yol yapım çalışmalarına ara vermeden devam edeceklerini belirterek ; “ Yol medeniyet demektir. Yol yapım çalışmalarımızı sürdürürken vatandaşlarımız ve mahalle muhtarlarımızla istişarede bulunarak, onların görüş ve önerileri doğrultusunda ihtiyaca binaen yolların yapımına başlıyoruz. İnşallah kısa süre içerisinde İpekyolu ilçemizde çıkmaz sokak olarak adlandırılan tek bir yol kalmayacağı gibi, asfalt serim, parke taşı döşeme ve stabilize yol yapım çalışmalarımızla İpekyolu’nda yeni bir dönem başlatıyoruz.” dedi. Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2020, 16:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER