Polat: Soyu belli olmayan ABD kirli yüzünü gösterdi

Eski Ünseli Belediye Başkanı ve Eğitimci İshak Polat, soykırım iddialarında bulunan ABD’nin soyunun belli olmadığını belirterek, geçmiş dönemlerde bu bölgelerde Ermenilerin büyük katliam yaptığını vurguladı.

Polat: Soyu belli olmayan ABD kirli yüzünü gösterdi

    Gazetemize açıklamalarda bulunan Eski Ünseli Belediye Başkanı, aynı zamanda emekli eğitimci İshak Polat, ABD Başkanı Joe Biden’ın açıklamalarına sert tepki gösterdi.

     Polat, açıklamasında; “Soyu, sopu, milleti beli olmayan, kirli tarihe sahip, kirli niyetli ABD, tekrar kirli yüzünü göstermeye başladı. Soykırım konusunda karar vermek siyasilerin işi değil tarihçilerin işidir. Her şeyden önce tarihe milletlerin asaletine bakmak gerekir. Türk Milleti hiç bir zaman soykırım uygulamamış ve hiç bir milleti sömürmemiştir. Hür yaşamış ve merhametli olmuş. Orta çağın ve diğer bütün cağlara medeniyet beşiği olmuş. Halen dünyada en merhametli, cömert ve dünya insanlığına kucak açan tek millettir.Bu kadar temiz bir tarihe ve geçmişe sahip olan bir Milleti soykırımla itham etmek ihanettir ve tarihi bilmemektir. ABD katlettiği zencilerin, kızıl derililerin kanı bile kurumamışken, Suriye, ırak ve dünyanın bir çok ülkelerinde sebep olduğu katliamlar daha devam etmekteyken, nasıl olur da ırkı, tarihî ve geçmişi beli olan bir milleti soykırım yapmış diye kabul ediyor. Ermeniler doğu ve güney doğuda binlerce masum insanları diri diri gömerken, ermeni çeteleri aç itler gibi saldırırken bunlar nasıl göz ardı edilir. Bu büyük bir ihanettir. Ve Türk kelimesi de o kirli ağızlara yakışmıyor. ABD’nin o kirli kararını kınıyorum, lanetliyorum. Güneş balcıkla sıvanmaz. Yasasın Türk Milleti ve yaşasın Türk adaleti, merhameti” ifadelerini kullandı.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 12:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29