Su geçiş noktalarına yeni köprüler inşa edilecek

Altı yılı aşkın bir süredir ‘büyükşehir’ olmasına rağmen Van’da ilk kez 13 ilçede bulunan su geçiş noktalarına yeni köprüler inşa ediliyor.

Su geçiş noktalarına yeni köprüler inşa edilecek

   Van Büyükşehir Belediyesi tarafından tüm ilçelerde 30 farklı su geçiş noktasına yaklaşık 9 metre genişliği ve 4 metre yüksekliğiyle yerinde dökme sistemiyle yeni köprülerin yapım ihale süreçleri tamamlandı.

   Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığının koordinasyonunda Gürpınar ilçesi Çakınlı Mahallesinde ilk köprünün yapımına da başlandı. Köprüler oto korkuluğu, taşıt yolu ve yaya yolu olmak üzere 3 bölümden oluşacak.

   Diğer yapılacak köprüler Özalp’in Seydibey, Yünkuşak ve Ayazca mahalleleri, Muradiye’nin Uluşar, Dağören ve Fatih mahalleleri, İpekyolu’nun Karagündüz, Bostaniçi, Karakoç ile Ilıkaynak mahalle girişi ve mahalle içi, Erciş’in Şehir Pazarı mahallesi ve Ada Mezrası, Çaldıran’ın Kılavuz, Yanıktaş, Yücelen ve Sungur mahalleleri, Gürpınar’ın Erkaldı, ve Taşdöndüren Mahallesinin iki noktasında, Başkale’nin Albayrak, Ekecek, Dereiçi ve Deringeçit mahalleleri, Gevaş’ın Daldere Mahallesi, Kardeşler ve Gölgelik Mezraları, Tuşba’nın Ocaklı ve Yemlice mahallesi arası, Saray’ın Çardak mahallesi, Bahçesaray’ın Papatya mahallesi ile Edremit’in Taşkonak mahallesi olmak üzere toplamda 30 farklı noktaya yeni kurulacak köprüler sayesinde vatandaşlar daha konforlu ve daha modern ulaşım hizmeti alacak.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2020, 15:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29