Takva Ailesi'nden, Necdet Takva'ya destek…

Ak Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva’nın ailesi tarafından, son zamanlarda bazı yalan haberler üzerine açıklama yapıldı. Takva’nın kardeşi Necip Takva, beraberindeki ailesiyle birlikte yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Necdet Takva’ya verilen görevin kendileri açısından onur ve gurur kaynağı olduğunu belirtti.

Takva Ailesi'nden, Necdet Takva'ya destek…

    Ailesi ile birlikte basın mensuplarının karşısına çıkan ve açıklamayı okuyan Necip Takva, Başkan Adayı Necdet Takva’nın yanında olduklarını belirtti.

    NECİP TAKVA: SONUNA KADAR NECDET TAKVA’NIN YANINDAYIZ!
    Necip Takva, alesi ile birlikte yaptığı açıklamada, “Son günlerde gerek sosyal medya, gerekse yazılı ve görsel bazı basın yayın organlarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından servis edilen ve direkt olarak ailemizi ilgilendiren bir hususta açıklama ihtiyacı duyduk. Takdir edersiniz bu önemli ve kıymetli görev bizatihi ülkemizin Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından Necdet Takva’nın şahsında tüm ailemize verilmiş olan onur ve gurur kaynağıdır. Bizlerde bu görevin ve sorumluluğun farkında olarak yaklaşık 80 gündür liderimiz Sayın Necdet Takva’nın yanında olduk, onunla beraberiz ve onun yanındayız. Hasılı her yerdeyiz ve kendisiyle beraberiz” ifadelerini kullandı.

    Necip Takva, siyasetin insanları bir birine düşürme, aileler arasına nifak tohumu ekme ve insanları ötekileştirme mecrası olmadığını söyleyerek, “Aksine kardeşlik hukukunu geliştiren, insanların pekişmesini sağlayan ve hizmet odaklı bir sanattır. Bu vesileyle şunu belirtmek isteriz ki, ailemizin mensubu olan Şemsettin Takva’nın basında yer alan ve ellerinde halka hizmet, proje, argümanı olmayan siyasi parti tarafından büyük başarı kazanıldığı edasıyla servis edilen sözleri ile ilgili tutumu son derece üzücüdür. Kendisine, HDP’li siyasetçiler tarafından yapılan ziyaretin, tüm ailenin karşı duruşu varmış gibi lanse edilmesi ve şekliyle kamuoyuna servis edilmesi, tasvip edilen bir davranış değildir” dedi.

 

      NECİP TAKVA: “HDP, AYRIŞTIRICI BİR DİL KULLANIYOR”  

     Takva, açıklamasına devamla, “HDP’nin bu seçim arifesinde oluşturmaya çalıştığı bu algı, ayrıştırıcı bir dil kullanması, aileler arasında küskünlükler, kırgınlıklar ve maalesef üzücü neticeler doğurmasına zemin hazırlamaktadır. Oysa ki bu durum söylemlerinde barış, kardeşlik, demokrasiyi eksik etmeyen HDP’nin söylemleriyle eylemleri arasındaki çelişkiyi net bir şekilde ortaya koymaktadır. Bir bireyin istediği siyasi partiden yana kullandığı tercihe saygı duymak, insan olmanın bir gereğidir. Şunu çok açık ve net bir dille ifade etmek istiyoruz ki, biz asla kardeşi kardeşe vurduran bir anlayışın yanında ve tarafında olmayacağız. Sayın Necdet Takva’nın sürekli dile getirdiği gibi siyasette rakip olmak asla düşmanlık değildir. Bizler Necdet Takva’nın yanında olduğumuzu Şemsettin Takva’nın siyasi tercihlerine saygı duyduğumuzu ve de HDP’nin bu ayrıştırıcı ve toplumsal barışı zedeleyen tavrını kabul etmediğimizi belirtmek isteriz” ifadelerini kullandı.

      Kendilerine düşen görevin söz konusu politikanın karşısında durmak olduğunu belirten Necip Takva, “Bizlere düşen HDP’nin bu ayrıştırıcı ve aileleri parçalayan politikasının karşısında durmaktır. Fakat bu sorumluluk sadece Takva Ailesi’nin değil, tüm Van halkının farkında olması gereken bir sorumluluktur. Van halkı bu durum karşısında uyanık olmalı ve HDP’nin bu siyasi oyunlarına alet olmamalıdır. Biz Takva Ailesi olarak bu oyuna gelmeyeceğiz. Aksine bu tür ayrılıkçı düşünceler ve söylemler karşısında güçlenerek, aile bütünlüğümüzü koruyarak bu süreçte Necdet Takva’ya desteğimizi sunacağımızı belirtmek istiyoruz” dedi.

     REŞİT TAVKA: AİLE MAHREMİYETİNE ZARAR VERİLMİŞTİR
     Açıklamanın ardından konuşan Takva’nın en büyük ağabeyi Reşit Takva da kısa bir açıklama yaparak, “Bizler Takva ailesi olarak Necdet Takva’nın yanında olduğumuzu vurgulamak istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Takva’ya tevdi edilen bu görev, hepimize verilmiştir, Van’a verilmiştir. Bu noktada desteğimizden yana hiç bir şüphe yoktur. Şemsettin Takva da bizim kardeşimizdir. Onun siyasi görüşüne de kendisine de saygımız var. Fakat, bir aile ziyaretinin paylaşılması, bunun siyasete konu edilmesi doğru değildir. Aile mahremiyeti önemlidir, siyasete malzeme edilmesi doğru değildir. Orada bir fikir beyanı olmuş olabilir, ama HDP tarafından söylemler çarpıtılmış ve bir ziyaret haberinden öteye taşınmıştır. Bu doğru değil. Bunu kabul etmiyoruz. Bir kez daha Takva’nın yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz” şeklinde konuştu.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2019, 18:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29