Takva: 'Van'dan dünyaya bir gün hediye ettik'

Her yıl Haziran ayının ilk Pazar günü gerçekleştirilmek üzere düzenlenen ‘Dünya Kahvaltı Günü’ etkinliği, bu yıl koronavirüs pandemisi nedeniyle sosyal medya aracılığıyla dijital platformlarda düzenlendi. #dunyakahvaltıgunu hashtagiyle düzenlenen etkinliğe sosyal medya üzerinden kısa sürede bir çok kişi ilgi gösterirken Van Ticaret ve Sanayi Odası (VANTSO) Başkanı Necdet Takva ise Mollakasım’daki yazlığında basın mensuplarını kahvaltıda ağırladı.

Takva: 'Van'dan dünyaya bir gün hediye ettik'

"Bugünü sağlık çalışanları ve Covid-19’dan hayatını kaybedenlere atfettik"

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VANTSO) Başkanı Necedet Takva, bugünün dünya için, ülkemiz ve şehrimiz için tarihi bir gün olduğunu belirterek; “Bugün dünya için, ülkemiz ve şehrimiz için tarihi bir gün. Bir yıldır üzerinde çalıştığımız, Dünya Kahvaltı Günü etkinliği nedeniyle bir aradayız. Bu etkinliğin dünyaya duyurulması için paydaşlarımız başta olmak üzere, buna destek veren başta basın mensubu arkadaşlarımızı, Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyelerine, Meslek Komitelerine ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bu yıl etkinliğimizi kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetmiş olan insanlarımız ve sağlık çalışanlarımıza atfediyoruz. Bugüne ve bu anlamlı etkinliğimize, özellikle bakıma muhtaç çocuklarımıza yönelik, bir kahvaltı etkinliği ile başladık. Bugün itibariyle de üzerinde uzun zamandır çalıştığımız bu küresel projeyi hayata geçirmek için bir aradayız. Bizim için Van çok önemli kültürel değerlere sahip bir şehir. Bu kültürel değerleri ön plana çıkarmak, dünya ile paylaşmak gayesi ile de bugün Dünya Kahvaltı Günü etkinliğini gerçekleştiriyoruz” dedi.

“Kahvaltı Van şehrimizin bir değeridir”

Van’ın en önemli değerlerinden birinin kahvaltı olduğunu söyleyen Takva, “Van kahvaltısıyla ünlü bir şehirdir. 01 Haziran 2014 Pazar günü yaptığımız Guinness Dünya kahvaltı rekoru denemesiyle Dünya’nın En Kalabalık Kahvaltı sofrasını kurarak başlattık. Tarım ve Orman Bakanı Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’nin bu etkinliğe yönelik yayınladığı mesaj bizi çok mutlu etti. Bir devlet adamının bir bakanımızın, bu meseleyi ne kadar sahiplenip içselleştirdiğini, bunu dünyaya da mesaj vermek üzere Van ile paylaştığını büyük bir memnuniyetle izledik. Dün gece itibariyle de bizim en büyük paydaşımız, yıllardır tüm projelerimizi destekleyen ve her türlü maddi manevi katkıyı vermekten imtina etmeyen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)  Başkanı Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu’na, katkısını ortaya koydu ve farkındalığı üst düzeye getirdiği için hassaten teşekkür ediyorum. Yine AB Türkiye Büyükelçisi Sayın Christian Berger ve üye ülkelerin büyükelçilikleri, Türkiye’deki Avrupa Birliği merkezlerinin maddi ve manevi destekleri ile bunu ulusal ve uluslararası manada sahiplenmeleri ile bu farkındalığı en üst düzeye taşıdıklarını görme imkanımız oldu. Ben herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Öte yandan Van Ticaret ve Sanayi Odası (VANTSO) Başkanı Necedet Takva, bugün yaklaşık 300 kişilik kahvaltıyı sevgi evleri ve kimsesiz çocuklara gönderdiklerini ifade etti.

Van Bölge Gazetesi: Emre An

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2020, 14:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29