TKDK'dan bal üretimine hibe destek...

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Van İl Koordinatörlüğü arıcılık projelerine hibe desteği sağlayarak özellikle organik bal üretimine büyük katkı sağlıyor.

TKDK'dan bal üretimine hibe destek...
   IPARD programı kapsamında 59’u kadın olmak üzere Van’da toplam 206 arıcıya 10.4 milyon TL hibe vererek 21,1 milyon liralık yatırımın hayata geçtiğini ifade eden TKDK İl Koordinatörü Dr. İbrahim Başak, kurum olarak arıcılık sektörünün gelişimine ve il ekonomisine katkıda bulunmaya devam edeceklerini söyledi.
 
   TKDK Van İl Koordinatörü Dr. İbrahim Başak, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun hibe programı olan Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme tedbiri kapsamında, bal ve arı ürünlerinin üretimi, depolanması veya işlenmesi için garaj ve müştemilatının inşası, arı kovanlarının üretilmesi, yönetimi ve bakımı için çalışma ekipmanları alımı, lisanslı üreticiler tarafından ana arıların üretilmesi için yetiştirme istasyonlarının kurulması ile her türlü kovan ve bal üretiminde kullanılan tüm makine ekipman alımlarına %55 hibe desteği ve KDV muafiyeti sağlandığını belirtti.
 
   TKDK Van İl Koordinatörü Dr. İbrahim Başak, bu kapsamda proje başvurularının 7 Temmuz 2020’ye kadar uzatıldığını ve çok avantajlı hibe desteğinden faydalanmak isteyen vatandaşları İl Koordinatörlüğüne beklediklerini ifade etti.
VAN BÖLGE GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2020, 01:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER