Tuşba'da yeni hafızlar yetişiyor

Van Tuşba İlçe Müftülüğüne bağlı Üniversite Camii Kur’an kursunda Pandemi sürecinde hafızlığını bitiren öğrencilerin arasına yenileri eklendi.

Tuşba'da yeni hafızlar yetişiyor

   Üniversite Camii Kur’an Kursunda hafızlık yapan aynı zamanda İlahiyat Fakültesi öğrencisi olan Ruken Gön ve Büşranur Sarıoğlu Pandemi sürecinde diğer arkadaşları gibi derslerini aksatmadan Üniversite Camii Kur’an Kursu öğreticisi aynı zamanda Tuşba Gençlik Koordinatörü Tuba Akkuş hoca hanıma derslerini vererek hafızlıklarını tamamladılar.

   Hoca Akkuş, hafızlık yaptırdığı gençlerin özverili, sabırlı ve gayretli bir şekilde hafızlıklarını tamamlayanların arasına yenilerinin eklenmesinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, ““Hafızlık, manayla lafzın aynı gönülde birleştirilmesi, bir anlamda mayalanmasıdır. En iyi hafız, Kur’an’ın sadece lafzıyla değil, manasıyla da buluşmuş olan insandır. Hafızlık, bir gönül işidir. Kur’an’ın sevgisini iliklerine kadar hmektir. Hafızlık emek ister, hafızlık gönül ister, kursumda hafızlık yapan tüm öğrencilerim aynı zamanda üniversite okumaktadır. Bu kızlarımız iki güzel ilmi birlikte yürüterek zor şartlarda hafızlıklarını tamamladılar. Her zor ve meşakkatli işlerin sonu rahmet diyerek başladığımız bu yolda elhamdülillah bugün sevinç ve mutluluğunu yapıyoruz. Peygamber efendimiz sallallâhu aleyhi ve sellem şöyle buyuruyor. “–Kur’ân-ı Kerim okuyanın anne ve babasının başına yarın kıyamet günü nurdan taçlar koyarlar. Nurdan elbiseler giydirirler ve onları cennet buraklarına bindirirler”. Bu Hadisi Şerif’te de anlaşıldığı üzere yüce kelamı bereketi sevabı sadece okuyup ezberleyene değil, ailesine ve çevresindekilerinde nasiplendirmekledir. Rabbim Efendimizin tarif ettiği hafızlardan olmayı ve Allah'ın Kelamını gönüllerine nakşeden hafızlardan olmayı cümlemize nasip etsin.” dedi.

Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2020, 12:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29