Van'da biçerdöver ücretleri açıklandı

Tuşba Ziraat Odası Başkanı Hasan Özgökçe başkanlığında, bu kez çiftçilerle bir toplantı yapıldı. Sözkonusu toplantıda 2020 biçerdöver biçim ücretlerini açıklandı.

Van'da biçerdöver ücretleri açıklandı

   Toplantıya Gürpınar, Çaldıran, Gevaş, Başkale, Erciş, Çatak, Muradiye, Özalp ve Saray ziraat odası başkanları katılmıştı. Bu toplantıda çiftçilere danışılarak biçim ücretinin belirlenmesi kararlaştırılmıştı. Bu karar kapsamında Tuşba Ziraat Odası Başkanı Hasan Özgökçe başkanlığında, bu kez çiftçilerle bir toplantı yapıldı. 

 
    Yapılan toplantıda 2020 biçerdöver biçim ücreti şöyle açıklandı: 
“Dekar başına samanlı biçim bedeli 29 TL, Dekar başına samansız biçim bedeli 17 TL”
    ÖZGÖKÇE: BİÇER-DÖVER DERNEĞİNİN OLMAMASI ŞANSSIZLIKTIR
    Çiftçilerin virüs, sel, kuraklık gibi zor zamanlardan geçtiğini belirten, Tuşba Ziraat Odası Başkanı Hasan Özgökçe,”En büyük şanssızlığımız, burada biçer-döver derneğinin olmamasıdır. Diyarbakır'da bu var, ziraat odasıyla oturup anlaşıyorlar. Bizde de olmadığı için büyük çiftçilerle konuşuyoruz. Bu nedenle biz de ziraat odası olarak büyük çiftçilerimizle bir toplantı yaptık. Toplantıya yüzde 80 katılım oldu. Toplantıda dekar başına samanlı biçim bedelini 29 TL, dekar başına samansız biçim bedelini 17 TL olarak belirledik. Çiftçilerimizin bu ücretlerle biçim yapmalarını tavsiye ediyoruz.” dedi.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi 

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2020, 12:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29