Van'da bir ilk: Kitap Kafe Hizmette

Mahmut İhtiyaroğlu ve Sezai Yavrutürk ortaklar Van’da bir ilki gerçekleştirdi. Kafe kültürünün hızla geliştiği Van’da Çalışma Odam Kitap ve Kafe öğrencilerin hizmetine açıldı.

Van'da bir ilk: Kitap Kafe Hizmette

   Çalışma Odam Kitap ve Kafe’de öğrencilere bireysel ders çalışma, geniş ve ferah ortamda 100 kişilik etüt salonu, sınırsız internet, bireysel çalışma masaları, tek kişilik çalışma odaları, KPSS, DGS, LGS, ALES, YKS ve TUS çalışmaları, Rehberlik Servisi ve Akademik danışmanlık hizmeti veriliyor.

   Çalışma Odam Kitap ve Kafe’de öğrencilere ferah ve hijyenik ortamda ders çalışma imkanı sunulurken, rehber öğretmenler eşliğinde eğitimlerde veriliyor. Kafede isteyen öğrencilere özel ders imkânları da sunuluyor. Mahmut İhtiyaroğlu Van’daki öğrencilerin disiplinli bir şekilde çalışmasını sağlayacaklarını ve onlara bir aile ortamında hizmet verdiklerini, pandemi kurallarına riayet ederek güzel bir ders çalışma imkânı sunduklarını söyledi.

   Çalışma Odam Kitap ve Kafe’de öğrenciler günlük 10 TL, aylık 250 TL ve yıllık bin 600 TL’den faydalanabiliyor. Çalışma Odam Kitap ve Kafe’de aynı zamanda çay, kahve, içecek çeşitleri, yemek çeşitleri, kırtasiye çeşitleri imkanları da sunuluyor.

 “VAN’DA BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİREREK KİTAP CAFEYİ AÇTIK”
   Çalışma Odam Kitap ve Cafe ortaklarından Mahmut İhtiyaroğlu, “Van’da güzel bir kütüphane kafe açtık. Öğrencilerin rahat oturup ders çalışabileceği 100 tane çalışma masamız var. KPSS, DGS, LGS, ALES, YKS ve TUS öğrencileri için sessiz, sakin güzel bir çalışma ortamı oluşturduk. Bunun yanı sıra yemek, cafe hizmetlerimiz var. Dünya mutfağımız var. Ekonomik yemeklerimiz var. Özel ders imkânlarımız var. Öğrenci isterse birebir ders verdirebiliyoruz. Sabah 06.00’dan akşam 22.00’ye kadar açığız. Van’da bir ilki gerçekleştirerek kitap cafeyi açtık. Van’ımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Buradaki amacımız öğrenciler sessiz bir ortamda ders çalışabilsin. Herkesin evinde çalışma odaları var. Ama gençlerin sosyalleşmesi lazım, değişik ortamlarda ders çalışması gerekiyor. Ders çalışabilecekleri güzel bir ortam oluşturduk” ifadelerini kullandı.

“ÇOCUKLARIMIZ SAĞLIKLI BİR ORTAMDA OTURUP DERS ÇALIŞABİLİYOR”
   Çalışma Odam Kitap ve Cafe’de öğrencilere sunulan imkânlar hakkında bilgi veren İhtiyaroğlu, “Üst katta çalışma masalarımız var. Burada öğrencilere sağlık standartlarına uygun bir şekilde masalarını teslim ediyoruz. Öğrenciler burada çalıştıktan sonra masalarını temizleyip öyle teslim ediyor. Her masada kolonya, dezenfektan bulunduruyoruz. Çocuklarımız sağlıklı bir ortamda oturup ders çalışabiliyor. Cafemiz herkese açık. Pastane, cafe hizmetimiz var. Öğrenciler uygun fiyata çay, kahve, içecek çeşitlerini, yemek çeşitlerini bulabilirler. Kırtasiye çeşitlerimiz var. Öğrencinin ihtiyaç duyduğu bütün ortamı sağladık. Öğrenciler için kitaplık bölümü yapıyoruz. Özel ders imkânlarımız var. Öğrenciler isterlerse özel ders aldırabiliriz. Sınırsız internetimiz var. Öğrenciler gelişi güzel girip çıkamıyorlar. Öğretmen gözetiminde tutuluyorlar. 45 dakika ders 15 dakika teneffüs yapabiliyorlar. Burada herkes ders çalışmak zorundadır. Ders çalışma ortamına su haricinde bir şey çıkarılamıyor. Öğrencilerimiz sessiz bir ortamda derslerini çalışıyor” diye konuştu.

“VAN’A İLK DEFA HEM KÜTÜPHANE, HEM CAFE, HEM ÖZEL DERS İMKÂNINI GETİRDİK”
   Çalışma Odam Kitap ve Cafe’de öğrencilerden alınan ücretler hakkında da bilgi veren İhtiyaroğlu, “Ortaokul, Lise, KPSS, DGS, ALES, TUS gibi çalışma ortamına ihtiyacı olan tüm öğrencilere hizmet veriyoruz. Buraya 450 bin TL harcama yaptık. Buraları öğrencilere günlük, aylık ve yıllık kiraya verebiliyoruz. Günlük ücret 10 TL, aylık 250 TL, yıllık ise bin 600 TL alıyoruz. Bütün ödemelerimiz peşin olarak yapılıyor. Günlükte gelen, aylıkta gelen, yıllıkta gelen ödemelerini peşin yapar. Burada 7 kişi istihdam ediyoruz. Sezai Yavrutürk’le beraber burayı kurduk. Sezai Bey emekli öğretmen, bende öğretmenlik yapıyorum. Batı illerinde bu çok yaygın, Van’a ilk defa hem kütüphane, hem cafe, hem özel ders imkânını getirdik. Van’a güzel bir hizmeti getirdik. Cafemizi 10 gün önce açtık. Eylül ayı içerisinde resmi açılışını yapacağız. Öğrencilerin disiplinli bir şekilde ders çalışmalarını sağlayacağız. Cafe ile kütüphaneyi birleştirdik. Hijyenik ortamda öğrencilerin ders çalışmasını sağlıyoruz. Herkes kendisine ait masada çalışacak. Cafemizin ismi Çalışma Odam Kitap ve Cafe’dir. Bizim niyetimiz matematik cafe koymaktı. Ama Van YYÜ’den Prof. Dr. Zeki Taştan hocamız bu ismi önerdi. Onun önerisi ile Çalışma Odam Kitap ve Cafe ismini koyduk. Ona da çok teşekkür ediyoruz. Cafemiz Maraş Caddesi Elit Wold Oteli’nin altındaki ışıklardan sağa dönüldüğü zaman Altaylı Parkı’na yakın bir noktadadır. Yükseliş Dersanesinin hemen yanındayız. Van’daki öğrencilerin disiplinli bir şekilde çalışmasını sağlayacağız. Onlara bir aile ortamı sağlayacağız. Pandemi kurallarına riayet ederek güzel bir ders çalışma imkânı sunuyoruz” dedi.
VAN BÖLGE GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2020, 18:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER