Van'da kalp sağlığı için yürüyüş etkinliği…

Van İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından ‘Kalp Sağlığı Haftası’ kapsamında bir yürüyüş etkinliği organize edildi.

Van'da kalp sağlığı için yürüyüş etkinliği…

    Kalp sağlığını korumak fiziksel aktivitenin yararları konusunda toplum bilincini oluşturmak sağlıklı davranışlara ve sağlıklı yaşam tarzına teşvik etmek amacıyla Edremit sahil bandında düzenlenen yürüyüş etkinliğine vatandaşlar da katıldı.

   ‘Kalp Sağlığı Haftası ve Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü’ kapsamında düzenlenen yürüyüş etkinliğine; Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Büşra Tapan Soğanda, Edremit Belediye Kardiyoloji Uzmanları Derneği Van Temsilcisi Dr. Mustafa Tuncer, Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Ekinci, İl Sağlık Müdürlüğü personeli ve vatandaşlar katıldı.

   Yürüyüş etkinliğinde; Edremit Belediyesi’nin desteği ile afişler  asıldı. Vatandaşlara broşür dağıtılarak bilinçlendirilmesi ve artan kalp ve damar hastalıklarına karşı toplumun dikkatini çekmek amaçlandı.

    Ülkemizde ve Dünya genelinde artan kalp hastalıklarının temel sebeplerinden biri olan fiziksel aktivite yetersizliğinin üzerinde durulurken, bunun yanında sağlıksız beslenmenin ve alkol ve sigara gibi bağımlılık yapıcı maddelerin kullanımının da bu hastalıkların oluşmasında etkili olduğu konusunda bilgiler verildi.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2021, 14:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29