Van'daki meslek liseleri günde 10 bin maske üretiyor

Van İpekyolu Vestel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, otomatik maske üretim makinası ile günde 10 Bin adet 3 katlı tam korumalı maske üretiyor.

Van'daki meslek liseleri günde 10 bin maske üretiyor

   Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) koronavirüs önlemleri kapsamında başlatılan Ar-Ge çalışmaları sonucunda Koronavirüs önlemleri kapsamında mesleki ve teknik Anadolu liselerinin üretim kapasitesi harekete geçirilirken, temizlik ve   dezenfeksiyon ürünlerinden maskeye, tek kullanımlık önlük ve tulumdan yüz koruyucu sipere kadar çeşitli ürünlerin seri üretimine geçildi. 

    Milli Eğitim Bakanlığının, ülke genelinde 14 ili pilot il olarak belirlediği Van ilinde de Vestel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde Nene Hatun Kız Meslek Teknik Lisesi , Hüma Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Van Olgunlaşma Enstitüsü’nün katkılarıyla maske üretimi son hızla devam ediyor.

Dünyayı etkisi altına alan virüse karşı tedbirler kapsamında maske ihtiyacını karşılamak amacıyla Vestel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde oluşturulan atölyelerde seri üretime geçildi. 

 

    “Maske üretim makinası ile seri üretime geçildi”

    Düz dikiş makinaları ile maske üretimine başlanan okullarda, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından temin edilen seri üretim makinası ile günde 10 Bin adet maske üretildiğini belirten Okul Müdürü Elif Yörük, “Van’da üç kız meslek lisesi olarak birlikte üretim yapmak için hareket ediyoruz. Düz dikiş makinaları ile üretim yapmakta iken bakanlığımız tarafından temin edilen otomatik maske üretim makinamız ile seri üretime geçmiş bulunmaktayız . Günde 10 Bin adet maske kesim işlemi yapılmakta olup lastik dikimi yapılarak en son 280 derecelik buharlama ile dezenfeksiyon işlemi yapıldıktan sonra ambalajlanmaktadır. Bizlere bu imkanı sağlayan Milli Eğitim Bakanımıza, Van Valimize ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Hasan Tevke ‘ye teşekkür ediyoruz” dedi.

 

   Vestel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde maske üretim atölyelerini ziyaret eden ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke ise, Türkiye genelinde mesleki liselerde yapılan çalışmanın önemli bir adım olduğunu belirterek, bu anlamda ülkenin maske ihtiyacını karşılama babında meslek liselerinin önemli bir rol üstlendiğini söyledi.

 

   Koronavirüse karşı maske üretim sürecinde Van ilinde üç meslek lisenin yanı sıra Olgunlaşma Enstitüsü’nde de maske üretim işlemlerinin yürütüldüğünü belirten Tevke, “Bu okulumuzda maske üretim işlemi düz dikiş makinaları ile yapılıyordu. Daha sonra Milli Eğitim Bakanlığımızın temin ettiği seri üretim makası ile bu süreci daha da hızlandırdık. Şimdilik günde 3 katlı tam korumalı 10 Bin adet maske üretimini burada gerçekleştiriyoruz. Okul yöneticilerimiz ve öğretmenlerimiz fedakarca çalışıyorlar. İnşallah ülke olarak bu süreci el birliğiyle başarıyla atlatacağız” dedi.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

 

 

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2020, 15:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29