Van Hak-İş'ten anlamlı 1 Mayıs bildirisi

HAK-İŞ Konfederasyonu tarafından tüm Türkiye’de eş zamanlı açıklanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü bildirisi, Van'da da HAK-İŞ Van İl Başkanlığı da Zeve Şehitliğinde bir araya gelerek, 1 Mayıs bildirisini açıkladı.

Van Hak-İş'ten anlamlı 1 Mayıs bildirisi

  Koronavirüs tedbirleri kapsamında bu yılda meydanda olamayan işçiler, 1 Mayıs'ı dijital platformlarda kutlayacaklar. HAK-İŞ Konfederasyonu pandemi nedeniyle meydanlarda olmayacaklarını açıklayarak, tüm Türkiye'de eş zamanlı bildiri yayımlama kararı almıştı.

  Bugün Van'ın Tuşba İlçesinde bulunan Zeve Şehitliğinde toplanan sendika yetkilileri, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü bildirisini Zeve Şehitliği anıtı önünde okuyarak, son zamanlarda ortaya atılan sözde soykırım iddialarına da sert tepki gösterdi.

  Şehitlik anıtı önünde bildiriyi okuyan HAK-İŞ Van İl Başkanı Abdullah Efeoğlu, Türkiye'nin bütün emekçileri, kadınları, erkekleri, gençleri, emeklileri,  yaşlıları, engellileri, işsizleri, yoksulları ve tüm emekçilerle birlikte 1 Mayıs'ta yeniden birlikte olduklarını ifade etti.

  HAK-İŞ olarak 1 Mayıs ruhunu en güçlü şekilde yansıtmak için ekranlarda, dijital platformlarda olduklarını belirten Başkan Efeoğlu, 1 yılı aşkın süredir devam eden salgın nedeniyle emekçiler ile meydanlarda omuz omuza olamasalar da, emekçilerin hakkı için, sağlık, huzur ve refahı için, İş güvencesi için, sorunların çözümünü ve talepleri dijital platformlarda ilgililere ulaştırdıklarını kaydetti.

  Efeoğlu, HAK-İŞ olarak, ülkemizin bu salgını en kısa zamanda atlatmasını temenni ediyor, Ramazan ayının milletimiz ve tüm İslam âlemi için hayırlara vesile olmasını dileyerek açıklamasına şu şekilde devam etti: "HAK-İŞ olarak, bu 1 Mayıs’ta; Örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılmasını, sendikal örgütlülüğün teşvik edilmesini istiyoruz. Başta KİT’ler olmak üzere, tüm kamu kuruluşlarındaki şirketlerde çalışan taşeron işçilerin kadroya geçirilmesini talep ediyoruz.  Adaleti, refahı ve güvenceyi sağlayan Kamu TİS istiyoruz. Ücretlerdeki vergi dilimlerinin yüzde 20’de sabitlenmesini istiyoruz. Herkes için düzenli asgari gelir yardımı sisteminin kurulmasını istiyoruz. Mevsimlik ve geçici işçilerin sorunlarının tam çözümünü istiyoruz. COVID-19 salgınının tüm işçiler için meslek hastalığı sayılmasını istiyoruz.  Tüm emekçilerimiz için daha fazla iş ve gelir güvencesi istiyoruz.  İşyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin daha fazla yaygınlaştırılmasını istiyoruz."

  Bugün, Emek ve Dayanışma Gününde; Güçlü ve Güzel Yarınlar için, Güçlü gelecek için, Sağlık için, tüm emekçiler için talepleri yine yüksek sesle haykırmak için meydanlarda olduklarının altını çizen Başkan Efeoğlu, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: "Salgınla mücadele sürecinde iş başında cesurca ve özveri ile çalışan,  tüm sektörlerdeki emekçi kardeşlerimize, milletimize ve HAK-İŞ teşkilat mensuplarımıza gönülden teşekkür etmek için buradayız. Emekçi kardeşlerimize “Hakkın HAK-İŞ’e emanet” demek için buradayız. Tüm emekçilerimizi, erdemli ve şeffaf sendikacılık için, dünya sendikal hareketi ile dayanışma için, demokrasi ve sosyal adalet için HAK-İŞ’le birlikte mücadeleye davet ediyoruz. Bizler; Daha Fazla Dayanışma, Daha Çok Önlem, Daha Çok İş Güvenliği, Örgütlü Toplum ve Daha Güçlü Türkiye için 1 Mayıs’ta yine meydanlarda, ekranlarda ve her yerdeyiz. Tüm emekçilerimizle birlikte üretmeye, büyümeye ve güçlenmeye devam edeceğiz. HAK-İŞ olarak; 1 Mayıs’ta ülkemizin, bölgemizin ve küremizin bütün emekçileri, mağdurları, mazlumları ile küresel salgına karşı tüm insanlık adına dayanışmamızı yinelemek için buradayız. Ülkemizin bugünü ve geleceği için, ülkemizin bütünlüğü, insanlarımızın birlik, beraberlik ve kardeşliği için, talep, teklif ve beklentilerimizin karşılanması için meydanlardayız ve ekranlardayız. HAK-İŞ olarak Asgari Ücretin insan onuruna yakışır olmasını istiyoruz. Kayıt dışı istihdamın önlenmesini, istihdamın artırılmasını ve yoksulluğun önlenmesini istiyoruz. Sendikal örgütlenmenin teşvik edilmesini istiyoruz. İşyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin artırılmasını istiyoruz. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak sendikasız ve örgütsüz bütün çalışanlara   'Örgütlü ol, Sendikalı ol, HAK-İŞ'li ol' diyoruz. HAK-İŞ olarak yapacak daha çok işimiz olduğunu biliyoruz. Emekçilerimizle omuz omuza, mücadele etmeye, güçlenmeye ve büyümeye devam edeceğiz. Koronavirüse karşı; Ailemiz, Sevdiklerimiz, Salgın ile mücadele eden emekçilerimiz için, Ülkemiz için, Tedbirlerimizi alalım, Hep Birlikte Sağlıklı kalalım.Güzel günler yakın, yine tüm heyecanımızla meydanlarda buluşacağız. Emekçiler yine coşacak, güzel günler gelecek. Emek, Barış, Özgürlük, Adalet, Demokrasi için haykırıyoruz; "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Türkiye'de ve Dünya'da tüm emekçilere kutlu olsun"

  Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 12:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29