Van Kalesi etekleri çiçeklerle bezendi

Yaklaşık iki bini aşkın endemik gül fidanını bünyesinde barındıran Gülüstan Bahçesi, İpekyolu Belediyesi ekipleri tarafından baştan sona yenilendi.

Van Kalesi etekleri çiçeklerle bezendi

   İpekyolu İlçe sınırları içinde bulunan Van Kalesi’nin eteklerindeki; Isparta Gülü, Şurubi Gül, Beyaz Gül, Sarı-Turuncu Bonanza Gülü, Kral Gülü, Hoşap Gülü, Türk Gülü gibi yaklaşık 2 bini aşkın endemik gül fidanını bünyesinde barındıran Gülistan Bahçesi,  Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından bakımları yapılarak halkın hizmetine sunuldu.

    Bakım çalışmaları kapsamında; kuruyan ağaç dalları ve endemik güller uzman ekiplerce budandı ve gül bahçesinin genel temizliği de yapılarak mevcut bitkilerin sulama ile ilaçlama işlemleri yapıldı. Ayrıca yapılan çalışmalar kapsamında vatandaşlarımızın oturabilmesi ve güller arasında güzel vakit geçirebilmesi için oturma bankları yapıldı ve atıl durumda olan kamelyalarda onarımı yapılarak yerlerine yerleştirildi. Bahçenin çeşitli yerlerine çöp kovaları bırakıldı ve yürüyüş yolları da yabani otlardan temizlenerek görünür hale getirildi. Bahçenin çevre duvarı ve ferforjeleri onarılarak bahçenin tabelası da yenilendi.

   İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan yaptığı kısa açıklamada; Gülistan Bahçesi’nin tarihi bir değer olduğunu vurgulayarak, bu tarihi değere sahip çıkmanın insani bir görev olduğunu belirtti.

   Ekiplerimiz Gülistan Bahçesi’ndeki güllerin bakım, sulama ve ilaçlama çalışmalarına yaz ayları boyunca devam edecek. Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2020, 16:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29