Vanspor, hükmen galibiyet kararı bekliyor

Vanspor’un, ligin 8. Haftasında deplasmanda karşılaştığı ve 1-0 mağlup olduğu Kırşehir Belediyespor maçında yapılan kural hatasından dolayı 3-0 hükmen galip sayılması bekleniyor.

Vanspor, hükmen galibiyet kararı bekliyor

    Misli.com 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Vanspor, ligin 8. Haftasında Kırşehir Belediyespor’la oynadı ve maçı 1-0 kaybetti. Bu maçta ev sahibi takım oyuncu değişikliğinde 3 kez oyunu durdurmak yerine, 4 kez durdurunca kural hatası yapmıştı. Bunun üzerine TFF’ye başvuruda bulunan Vanspor, 3-0 hükmen galip sayılmayı bekliyor.

   Kırşehir Belediyespor- Vanspor maçında yapılan kural hatası oynanan Galatasaray- Kayserispor maçının ardından ulusal kanallarda spor yorumcuları tarafından da masaya yatırılarak, kural hatasından dolayı Vanspor’un 3-0 hükmen galip sayılması gerektiğini vurguladılar.

       Kırşehir Belediyespor, Vanspor maçında ev sahibi takım 23, 59, 75 ve 83. Dakikalarda oyunu durdurarak kural ihlali yapmıştı. Dünkü Galatasaray- Kayserispor maçının ardından ulusal kanallarda spor yorumcuları tarafından da Kırşehir Belediyespor- Vanspor maçındaki kural hatası konuşuldu.

    Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Vanspor Futbol Kulübü Başkanı Servet Yenitürk, “Kırşehirspor ile Vanspor maçında yapılan kural hatasından doğan üç puanımızın verilmesi için kararın onaylanmasını federasyondan bekliyoruz. Hak yerini bulsun ki bundan sonra da bu tür kural hatası yapan takımlar için suiistimale açık olmasın” dedi.

 

     'OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ KURALI' İLE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER İSE ŞÖYLE:

* Her takıma 5 oyuncu değiştirme hakkı verilmiştir.

* Maçın sürekli durmasına engel olmak için, her takımın oyuncu değişikliği için oyunu 3 kez durdurma hakkı vardır. Değişiklikler, devre arasında da yapılabilir.

* Eğer her iki takım aynı anda değişiklik yaparsa, iki takım da 3 değişiklik yapmak için oyunu durdurma hakkından 1'i kullanılmış sayılacaktır.

* Kullanılmayan değişiklikler ve değişiklik yapma hakları, maçın uzaması halinde uzatma devrelerinde kullanılabilecektir.

* Eğer, ilgili lig veya turnuvada uzatma devrelerinde ekstra 1 değişiklik hakkı veriliyorsa, bu hak da aynı şekilde devam edecek ve takımlara 1 değişiklik için oyun durdurma hakkı verilecektir. Van Bölge Gazetesi - Salih Deniz

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2020, 09:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29