Vanspor, Karabük maçının detayları…

Vanspor evinde konuk ettiği ve ilk yarısı 0-0 biten maçta küme düşmesi kesinleşen Karabükspor'u tek golle geçebildi. Maçın büyük bölümünde çok sayıda pozisyon bulmasına rağmen bir türlü istediği golü bulamayan Vanspor, 74. Dakikada Abdülkadir'in golüyle üç puanı elde etti. Kırmızı siyahlı takım kazanmasına rağmen averajla beşinci sıraya geriledi.

Vanspor, Karabük maçının detayları…

  Misli.com 2. Futbol Ligi Kırmızı Grupta mücadele Vanspor, evinde Karabükspor'u Abdülkadir Özdemir'in golüyle 1-0 mağlup ederek, 60 puanla beşinci sırada yer aldı. Lider Eyüpspor Kastamounspor ile 0-0 berabere kalarak bir üst lige çıkmayı garantilerken, play-off potasında Sakaryaspor mağlup olurken, Kırklareli ve Kırşehir ise haftayı galibiyetle kapattı.

  Silahtaroğlu Vanspor evinde, küme düşmesi kesinleşen Kardemir Karabükspor'u konuk etti.

  Maç öncesi Vanspor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, Türk Polis Teşkilatı'nın 176. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla polis memurlarına çiçek takdiminde bulundu.

  Vanspor, Serhat Gülpınar teknik sorumluluğunda sahaya; Aydın Bağ, Rüştü Hanlı, Yakup Demir, Barış Gök, Şiyar Kepir, Üzeyir Ergün, Selim Kayacı, Oktay Aydin, Ali Say, Sedat Cengiz ve Utku Şen onbiri ile çıktı.

  Kardemir Karabükspor ise, Olcay Toplu, Sezer Gündüz, Ahmet Yusuf Erakçaoğlu, Ömer Faruk Yaylacı, Cihan Aydın, Serkan Sıkılmaz, Mustafa Akca, Berk Kervankıran, Uğurcan Yasin Tabak, Ali Kemal Yılmaz ve Ömer Çelik onbiri ile çıktı.

  Van Atatürk Şehir Stadyumu'nda saat 15.00'te başlayan karşılaşmayı Yakup Bakır, Soner Akgün, Kadir Beyaz ve Egemen Artun hakem dörtlüsü yönetti.

   İLK YARIDA GOL SESİ ÇIKMADI

  Maça ev sahibi takım başladı.

  4. dakikada gelişen Vanspor atağında top savunma oyuncusunun eline çarptı, ama hakem devam dedi. Bu pozisyonda Vanspor'lu oyuncular penaltı bekledi.

  8. dakikada gelişen Karabükspor atağında Mustafa Akca ceza sahası içinde uygun pozisyonda topa istediği gibi vuramadı, top az farkla auta gitti.

  12. dakikada gelişen Vanspor atağında Selim pasını çıkardı, Ali Say soldan sert vurdu, ama kaleci gole izin vermedi.

  24. dakikada Karabükspor'da Cihan Aydın sarı kart gördü.

  30. dakikada Vanspor Barış Gök ile atağa kalktı, pasında top Üzeyir'e istediği gibi gelmedi ve önemli bir atak sonuçsuz kaldı.

  31. dakikada bu kez konuk takım atağında Ömer kaleyi yokladı, ama top üstten auta gitti.

  33. dakikada Vanspor direğe takıldı. Sedat Cengiz ile gelişen atakta, top Oktay'da kaldı. Bu oyuncunun pasında ceza sahası içinde Utku topuğu ile dokundu, direğe çarpan top auta gitti.

  34. dakikada kırmızı siyahlı takım atağında Sedat Cengiz savunma arkasına akıl dolu bir pas çıkardı, Selim Kayacı kaleci ile karşı karşıya kaldı, sert ve düzgün vurdu, ama top direğe çarparak oyun alanına döndü.

  40. dakikada Vanspor atağında Sedat Cengiz çok güzel bir pas çıkardı, Ali Say kötü vurdu ve top kalecide kaldı.

  41. dakikada Vanspor atağında Sedat Cengiz bir kez daha ortaladı, Selim sağdan orta şut karışımı bir vuruş denedi, ama top az farkla auta gitti.

  44. Dakikada sağdan gelişen Vanspor atağında Üzeyir ortaladı, penaltı noktasında Sedat Cengiz topu kontrol ettikten sonra dönerek vurdu, ama top savunmadan döndü.

  45. dakikada konuk takımın ender gelişen atağında Uğurcan uzaktan kaleyi yokladı, top üstten auta gitti.

  Maçta başka pozisyon olmadı ve iki takım da soyunma odasına 0-0 eşitlikle gitti.

  VANSPOR BİRÇOK POZİSYONU GOLE ÇEVİREMEDİ

  Karabükspor ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başladı. Mustafa yerini Emre Eser'e bıraktı.

  48. dakikada Vanspor atağında Ali Say'ın pasında Sedat Cengiz ceza sahası içinde vurdu, ama kaleci gole izin vermedi.

  51. dakikada kırmızı siyahlı takımın atağında Utku pasını çıkardı, Sedat Cengiz uzaktan şutunu çekti, kaleci topu kornere yolladı.

  57. dakikada ev sahibi ekipten iki oyuncu değişikliği birden yapıldı.

  Şiyar yerini Abdülkadir'e bırakırken, Utku yerini Burhan Arman'a bıraktı.

  60. dakikada itirazları sonucu ev sahibi ekipten Barış Gök sarı kart gördü.

  63. dakikada Vanspor net bir golden yararlanamadı. Üzeyir sağdan ortaladı, Selim kale çizgisinden topu auta yolladı.

  Bu dakikalarda orta hakem verdiği kararlarla, Vanspor'lu sporcuların tepkisini çekti.

  67. dakikada ev sahibi ekipten Selim Kayacı yerini Ömer Yıldız'a bıraktı.

  70. dakikada Karabükspor'da Emre sarı kart gördü.

  72. dakikada Vanspor atağında Sedat Cengiz pasını çıkardı, Ömer Yıldız'dan önce kaleci topa sahip oldu.

  74. dakikada Vanspor gölü buldu.

   Sedat Cengiz'in ortasında savunma topu uzaklaştırdı, dönen topu Abdülkadir direkt kaleye yolladı ve takımını öne geçirdi:1-0

  78. dakikada konuk takım iki oyuncu birden değiştirdi.

  Ömer yerini Ahmet Karataş'a bırakırken, Ali Kemal ise yerini Melih Berat'a bıraktı.

  82. dakikada Vanspor'da Oktay Aydın yerini Sedat Komi'ye bıraktı.

  85. dakikada konuk takımdan Serkan yerini Muhammed'e bıraktı.

  88. dakikada Karabükspor serbest vuruş kullandı, paslaşılarak kullanılan vuruşta top auta gitti.

  90. dakikada Vanspor atağında Sedat Cengiz ortaladı, Ömer Yıldız istediği gibi vuramadı.

  Hakem maçı 5 dakika uzattı. İlk uzatma dakikasında Ömer'in pasında Abdülkadir uygun pozisyonda topa istediği gibi vuramadı, net bir gol kaçtı.

  Üçüncü ve dördüncü uzatma dakikasında bu kez Ali Say'ın paslarında Ömer iki kez uygun pozisyonda topu dışarı yolladı.

  4. uzatma dakikasında Vanspor'dan Üzeyir sarı kart gördü.

  Maçta başka gol olmadı ve Vanspor evinde küme düşmesi kesinleşen Kardemir Karabükspor'u 1-0 mağlup etti.

  Maçın bitiminde karşılaşmayı izleyen bazı taraftarlar ile Vanspor Teknik Direktörü Serhat Gülpınar arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

  Vanspor aldığı galibiyetle puanını 60 yaparak, averaj farkıyla beşinci sıraya geriledi.

  PLAY-OFF POTASI KIZIŞTI

  Lider Eyüpspor evinde GMG Kastamonuspor ile 0-0 berabere kalarak puanını 79'a çıkarırken, GMS Kastamonuspor 33 puanla 17'ci sırada kaldı. Kırşehir Belediyespor evinde Mamak FK'yı 1-0 mağlup ederek, puanını 62'ye çıkardı ve ikinci sıraya yükselirken, Mamak FK ise 24 puanla 19'ncu sırada kaldı.

  Sakaryaspor evinde Bayburt Özel İdarespor'a 2-1 mağlup olarak 60 puanla üçüncü sıraya gerilerken, Bayburtspor ise 40 puanla 14'üncü sıraya yükseldi. Kırklarelispor evinde Turgutluspor'u 5-2 mağlup ederek puanını 60'a çıkardı ve üçüncü sıraya yükseldi. Turgutluspor ise bu mağlubiyetle 49 puanla sekizinci sırada kaldı.

  Vanspor, evinde zorlandığı maçta Kardemir Karabükspor'u 1-0 mağlup etti ve puanını 60'yaptı. Vanspor averaj farkıyla beşinci sırada yer alırken, Kardemir Karabükspor ise 2 puanda kaldı. Altıncı sıradaki Bodrumspor evinde Pendikspor'u 3-0 mağlup ederek puanını 58'e çıkarırken, Pendikespor ise 41 puanla on ikinci sırada yer aldı.

  Yedinci sırada Etimesgut Belediyespor deplasmanda Tarsus İdman Yurdu'nu 2-0 mağlup ederek puanını 55'e çıkarırken, Tarsus İdman Yurdu ise 48 puanla dokuzuncu sırada yer aldı. 11'inci sıradaki Karacabey Belediyespor evinde Elazığspor'u 6-2 net bir skorla mağlup ederek puanını 47 yaparken, Elazığspor ise 26 puanla 18'inci sırada yer aldı.

  Onuncu sıradaki Serik Belediyespor deplasmanda karşılaştığı Pazarspor'a 2-0 mağlup olarak, 48 puanda kalırken, Pazarspor ise puanını 41'e çıkardı ve on üçüncü sıradaki yerini korudu.

  1922 Konyaspor evinde Sivas Belediyespor'u 2-1 mağlup ederek 38 puanla 15'inci sıraya yükselirken, Sivas Belediyespor ise 37 puanla 16'ncı sıraya geriledi.

  Van Bölge Gazetesi: Bişar Ulutaş

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 12:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER