Vanspor masaya yatırıldı

Van’ın tek profesyonel takımı olan ve son zamanlarda maddi anlamda sıkıntılar yaşayan Vanspor’un son durumu, televizyon ekranlarında dile getirildi. Programa katılan birçok kişi Vanspor’a destek sunulması gerektiğini belirtti.

Vanspor masaya yatırıldı

   Van’da internet üzerinden yayın yapan Akdamar TV’ye katılan birçok isim, Vanspor’a destek verilmesi konusunda hemfikir oldu.

   Yıllarca gazetemizde spor müdürlüğü yapan Salih Deniz’in hazırlayıp sunduğu Spor Aktif Programının bu haftaki konusu, Vanspor’da yaşanan maddi sıkıntılar oldu.

   Programa; Vanspor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk ve Teknik Direktör Serhat Gülpınar’ın yanı sıra; STK temsilcileri, işadamları ve daha önce kulüpte görev alan isimler katıldı.

   Ortak görüş ise, nüfusu bir milyonu geçen şehrin tek profesyonel takımı olan Vanspor’a, özellikle maddi anlamda destek çıkılması fikri oldu.

   

   AĞAR: VANSPOR’A DESTEK İÇİN DUYARLILIK GÖSTERİLMELİ

   Programa, telefon aracılığıyla katılan İstanbul Van Vakfı Başkanı Nizamettin Ağar, Vanspor’a 90’lı yıllardan bu yana İstanbul’dan ellerinden geldiğince destek verdiklerini söyleyerek, “Vanspor’un bu dönemde çok daha fazla desteğe ihtiyacı var. Bütün Vanlı hemşehrilerimizin duyarlılık göstermesini istiyoruz. Bir kenti tanıtan Türkiye’de ve Van’da 2 milyona hitap eden kent takımını yalnız bırakmamız lazım” dedi.

   Kulüp Başkanı Servet Yenitürk ile geçen hafta İstanbul’da görüştüklerini söyleyen Ağar, “Geçtiğimiz günlerde kulüp başkanımız Servet Yenitürk İstanbul’a geldi. İşadamımız Fettah Tamince’yi ziyaret ettik. Vanspor’un durumunu kendisine anlattık. Yine İstanbul’da randevu beklediğimiz 2-3 kurum var. Van ile alakası olmayan Van dışındaki insanlardan da destek almak için çalışıyoruz. İnşallah güzel şeyler yapacağız. Bir de Van kamuoyuna şunu belirtmek istiyorum. Vanspor’a kalıcı gelirler sağlamamız lazım. Vanspor birleştiricidir. Vanspor gözbebeğimizdir. Elimizden geldiğince biz de bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Vakfımızın Antalya şubesi de bir şekilde destek veriyor. İzmir’deki arkadaşlarımızdan, her taraftan destek bekliyoruz. Elimizden gelen desteği de yapacağız. Van dışındaki bütün STK’ların bu işe el atması gerekiyor. Vanspor hepimizin ortak paydası. Vakıf olarak da çok önemsiyoruz. Bunu her platformda da dile getiriyoruz. Bundan sonra da getirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

   Vanspor’un bu sezon sonu 1. Lig’e çıkmasını istediklerini söyleyen Nizamettin Ağar, “İnşallah bu yıl Vanspor 1. Lig’de olacak. Taraftarlarımız umutlarını kırmasınlar. Vanspor’a destek versinler. Bizde buradan elimizden geleni yapacağız ve yapmaya devam ediyoruz. İnşallah Vanspor daha güzel yerlere gelecek. Bundan da şüpheniz olmasın. Bizim tek hedefimiz Van’ın birleştirici gücü olan Vanspor’u bu yıl 1. Lig’de görmek. Başkanla sürekli diyalog halindeyiz. Burada gerek STK’lar nezdinde, gerek işadamları nezdinde, gerek büyük kulüpler nezdinde elimizden ne geliyorsa yapacağız. Van hepimizin ortak paydasıdır. Takımımız İstanbul’a geldiği zaman elimizden gelen desteği veriyoruz. Bu tek bizimle, kulüp yönetimiyle olacak bir şey değil. Kimliğinde Van olan herkesin sorunu, bütün herkesi Vanspor’a destek olmaya davet ediyorum. Vanspor’umuz iyi bir yolda ve iyi bir ivme kazandı. Bu hevesi kaybetmeyelim” diye konuştu.

   ÇALIM: VANSPOR, BU ŞEHRİN TAKIMIDIR

    Vanspor Eski Kulüp Başkanı Abdullah Çalım ise takımın şahıs değil, şehir takımı olduğunu belirterek, “Geçtiğimiz yıl güzel bir çalışma ile 2. Lig’e çıkmayı garantiledik ve şampiyon olduk. Tabi ki bu durumda takımımız Van’ın takımıdır. Vanspor şahıs takımı değildir. Herkesin buna gönül vermesi lazım. Bir kişi ile gidecek bir şey değil. Takım sadece bir kulüp başkanına bırakılırsa kulüp başkanı bunu yalnız başına götüremez. Nizamettin beye de teşekkür ediyorum. Onun da ilgi ve alakası var. İstanbul’un dışında bütün STK’larımız, Vanlı işadamlarımız 20 tane futbolcunun giderlerinin %40’ını bile karşılasalar bu takımın 1.Lig’e çıkmaması mümkün değil. İstanbul’un dışında bulunan ve Van’a gönül veren, Van’ı hiçbir zaman unutmayan, Vanspor sevdalısı olan herkesin bu taşın altına elini koyması gerekir. Kalıcı bir çözüm bulmak için, Vanspor’un gelirini arttırmamız için bir gelir yeri olması gerekiyor. Her yıl bu desteklerle takım bir yere gidemez” dedi.

   Takımın giderlerinin karşılanması için kalıcı gelirlerin şart olduğunu anlatan Çalım, “Kalıcı gelirler olması gerekiyor. Değirmen suyu ile dönmez. Bu nedenle bütün kardeşlerimizin, bütün taraftarlarımızın, bütün işadamlarımızın, bütün STK temsilcilerimizin Vanspor’a el almasını istiyorum. Bu gençlerimize sahip çıkmamız lazım. Başka Van, başka bir Vanspor yok. Hep birlikte buna destek vermemiz gerekiyor. Önümüzdeki süreçte takımın daha iyi olacağına ve sıkıntıların çözüleceğine inanıyorum. Vanspor’umuza başarılar diliyorum. Bu takımda görev yapan kardeşlerimizi de kutluyorum. Vanspor’daki sıkıntıları biliyorum. Bunun için bütün Vanlı hemşehrilerimizi, Türkiye’deki bütün Vanlı kardeşlerimizi Vanspor’a yardıma davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

   ŞEVLİ: FİNANSMAN SIKINTISI GİDERİLMELİ

   Programa telefon aracılığıyla katılan Denizcilik ve Haberleşme Genel Müdürü Cemalettin Şevli ise, Vanspor dendiğinde, akla Van şehrinin geldiğini söyleyerek, finansman sıkıntısının giderilmesi gerektiğini söyledi.

   Şevli, “Vanspor denince, akla Van geliyor. Van, doğunun en büyük şehri. Vanlılar ise gerçekten Türkiye’de çok iyi isim yapmış, iyi örnek olmuş insanlar. Van’a her şeyin en güzeli yakışır. Bu konuda mutlaka çaba göstermek lazım. Vanspor’un şu anda 1. Lig veya Süper Lig’de olması gerekiyordu. Böyle olabilmesi için mutlaka ciddi bir gayret göstermek gerekiyor. Bu konuda temenni anlamında, iyi dilekler anlamında hemfikiriz. Fakat burada finansman anlamında sıkıntımızın olduğu bir gerçek. Biz de Van’daki Van’ı temsil eden vakıf ve derneklerle, arkadaşlarımızla, İstanbul’daki imkanlar çerçevesinde görüşüyoruz. Ben de bir bürokrat olarak elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Değirmeni çevirmek için sadece taşıma suyu yeterli değil. Mutlaka Van bu konuda ciddi bir çalışma yapmalı. Vanspor’un deplasmanda maça gidiyor acaba para var mı endişesinden kurtulması gerekiyor. Bu anlamda yeterli potansiyel gücümüz var. Fakat bizim bunu hareket geçirmemiz lazım. Bunu sadece söylemlerle değil, bunu uygulamayla, aksiyonla mutlaka gerçekleştirmemiz gerekiyor. Bunun için kim elinden ne geliyorsa yapması lazım. Servet Beyin bu konuda çabasını görüyorum. Vanspor için sürekli gayret gösteriyor. Valiliğimiz, belediye başkanlarımız, STK’lar mutlaka Vanspor’un sorunlarına bir çözüm getirmeli ve önümüzdeki yıl bu katlanarak devam etmeli. Bende kendi çapımda Ankara’da, İstanbul’da yada ulaşabildiğim yerlerde arkadaşlarımızla birlikte, Vanlı hemşehrilerimizle birlikte bu gayreti göstermeye çalışıyoruz. İnanıyoruz ki daha güzel şeyler yapacağız. Fakat kalıcı şeyler yapmak gerekiyor. Bunun çabası içerisindeyiz” diye konuştu.

   BERGE: İNŞALLAH ŞAMPİYONLUĞU TADARIZ

   Daha sonra programa katılan VESOB Başkanı İsa Berge ise, Vanspor’un 7’den 70’e kentteki herkesi ilgilendirdiğini söyleyerek, “Van’ımızın kültürünü, katma değerini, standardını Türkiye’ye ve Dünyaya açabileceğimiz en güzel şekil futboldur. En güzel şekil Vanspor olur. Tabii ki şu anda ligde olağanüstü performans gösteriyor. İnşallah şampiyonluğu Van’a tattırır. Vanspor’un şampiyon olması, yâda 1. Lig’de olması Van’a A’dan Z’ye bütün sektörlere ciddi anlamda katkı sunar. Vanspor gelişmesi ilin ekonomisi anlamında inanılmaz bir katma değerdir. Yaş ortalaması genç olan bir ile sahibiz. Van’ın gelişimine büyük bir katkı sunar. Vanspor’a gençlerimizin gelişmesinde büyük bir katma değerdir. Bunun hem ekonomik, hem kültürel hem de sosyal boyutu var. Vanspor için herkes elinden geleni yapmalı. Bizde Esnaf Sanatkârlar Odaları Birliği olarak elimizden geleni yapmaya hazırız. Vanspor’un bu durumunu sürekli gündemde tutmalıyız. Herkesin Vanspor için gönül birlikteliği yapması gerekiyor. Vanspor Van’ın ortak paydasıdır. Vanspor’un bizim sevdamızdır. Vanspor’u el birliği ile hak ettiği yere taşımak için elimizden geleni yapmak zorundayız. Bize düşecek bir görevde hazır olduğumuzu belirtmek isterim” ifadelerini kullandı.

   KIVANÇ: İŞADAMLARIMIZDAN SOMUT ADIMLAR BEKLİYORUZ 

   Van Amatör Sporları Federasyonu Başkanı Ramazan Kıvanç ise, süslü cümleler yerine icraatta bulunulması gerektiğine işaret ederek, “Hepimiz çok süslü cümleler kuruyoruz. Çok güzel temennilerde bulunabiliyoruz ama iş icraata gelince kimse ortada yok. Bu işler sadece temennilerle, süslü cümlelerle olmuyor. İşadamlarımızdan somut adımlar bekliyoruz. Dışarıdaki Van Vakıfları, dernekleri bunlardan ciddi adımlar bekliyoruz. Bugün 13 tane Van belediyesi var. Fakat hiçbirinden bir ses yok. Vanspor Van’ın tanıtımında en büyük marka değeri taşıyor. Bunu hepimiz biliyoruz. Bu yardımları Vanspor’un bir yerlere gelmesi için yapmamız gerekiyor. Ben bu güzel konuşmalardan dolayı iyimser olamıyorum. Geçmişte de bu tür şeyler gördük. İlçe belediyelerinin de bu işe el atması gerekiyor. Sayın Valimizden büyük iş düşüyor. Ondan yine destek bekliyoruz. Bu takımı yalnız bırakmayacağını ve destek vereceğini düşünüyorum. Çok büyük kaosun içinden çıkarak buralara kadar geldik. Takımımız şuandaki performansıyla göz kamaştırıyor” dedi.

   GÜLPINAR: SIKINTILARA RAĞMEN ÖZVERİ VE FEDAKÂRLIK VAR

   Vanspor Teknik Direktörü Serhat Gülpınar ise, futbolcuların tüm sıkıntılara rağmen özverili şekilde bir performans ortaya koyduğunu söyleyerek, “Takımımız şu anda planladığımız gibi gidiyor. Burada futbolcu kardeşlerimizin inanılmaz özverisi, inanılmaz arzusu belirleyici oldu. Onlara çok teşekkür ediyorum. İyi bir geri bildirim verdiler. Her anlamda çok fedakârca oynuyorlar. Yeri geliyor 3 günde bir maça çıkıyorlar, yeri geliyor para almadan oynuyorlar. Yeni geliyor sakat sakat oynuyorlar. Ama sonuçta bir şekilde Vanspor’un formasını terlettikleri için, büyük camia için inanılmaz fedakârlıklar yapıyorlar. Bu işin baş mimarları onlar. Önümüzde daha maçlarımız var. Serik, Karabük ve ardından oynayacağımız Turgutlu maçları var. İnşallah bunlardan da iyi sonuçlarla çıkıp devreye kadar toplayabildiğimiz azami puanları toplayıp ondan sonrasına bakacağız. Takımın şuan ki performansından memnunum. İyi bir seri yakaladık. Şu anda liderin 4 puan gerisindeyiz ve bu puanı kapatabilecek güçte bir takım olduğumuzu düşünüyorum. Kırşehir maçından gelecek olan 3 puan bize ekstra olacak. Gelmese de karalar bağlayacak halimiz yok. Takımımıza güveniyoruz. İnşallah önümüzdeki maçlarda da iyi sonuçlar gelecek diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

   Bazı sporcuların korona testinin pozitif çıktığını söyleyen Teknik Direktör Gülpınar, “Serik maçı öncesi Sedat Komi’nin testi pozitif çıktı. Geçtiğimiz hafta Şiyar testi pozitif çıkmıştı. Bunun dışında sakatımız, eksiğimiz yok. Yiğit aramıza döndü ve iki gündür antrenmanlara çıkıyor. Cezalı oyuncumuz yok ama sınırda birkaç oyuncumuz var. Her anlamda hazırız. Mental anlamda bazı sıkıntılarımız oluyor. Maddi konularla ilgili bazı sıkıntılarımız var. Bu anlamda kulüp olarak inanılmaz yalnız kaldığımızı düşünüyorum. Destek bekliyoruz, ama hiçbir yerde destek bulamıyoruz. Oyuncu kardeşlerimin hepsi inanılmaz fedakârca oynuyorlar, ama onlarında belli bir noktaya getirme şansları var. Siz istediğiniz kadar motive etmeye çalışın, istediğiniz şeyleri söyleyin birde hayatın gerçekleri var. Oyuncularda ev, aile geçindiriyor. Bakmakla yükümlü olduğu insanlar var. Bu anlamda biraz düşünceliyiz. İşin performansa tarafı bizi düşündürmüyor ama işin bu tarafı bizi çok düşündürüyor. Sonuçta biz bugün varız yarın yokuz, bu futbolcular bugün var, yarın yok.  Önemli olan bu şehrin takımının PTT’ye ve orandan da Süper Lig’e çıkmasıdır. Bu takım Van’ın takımıdır. Bu şehrin takımı ne kadar üst ligde olursa, bu şehir içinde o kadar büyük bir avantaj. Bu şehir Süper Lig’i hak ediyor. Vanspor’un bu grupta diğer takımlar kadar çıkma şansı var. Puan anlamında bu avantajı yakalamışken, liderle 4 puan fark varken bunları kullanmak gerekiyor. Her yıl bu kadar avantajlı olmaya biliniyor. Bu seneyi değerlendirmek lazım, böyle imkân her zaman olmaz. Biran önce harekete geçersek Vanspor için daha iyi olur” dedi.

   YENİTÜRK: VANSPOR, BÜYÜK BİR DEĞERDİR

   Vanspor’un, Van şehri için çok büyük bir değer olduğunu anlatan Kulüp Başkanı Servet Yenitürk ise, “Van’ın en büyük etkinliklerinden bir tanesi Vanspor’dur. Vanspor’a sahip çıkmamız gerekiyor. Vanspor’u el birliği ile taşımamız gerekiyor” dedi.

   Son süreçte yalnızlıktan dem vuran Yenitürk, “Gerçekten bu süreçte yalnız kalmışız. Bu yıl Vanspor için bir şanstır. Grubumuz güzel. 15-20 gün içerisinde yaptığımız transferlerimiz gerçekten güzel. Kulüp içerisinde birlik, beraberlik ve takım ruhu var. Hocamızda elinden geleni yapıyor. Güzel bir ortam var. Güzel bir işleyiş vardır. Buna hep birlikte sahip çıkıp, destek vermek zorundayız. Aksi takdirde Van içinde, Vanspor içinde yazık olur. Bilindiği gibi gerçekten aday değildik. Fakat aday çıkmayınca biz yine taraftarlarımıza sorduk, istifa etmediğimiz için devam etme şansımız vardı. İstifa etseydik aday çıkmadıktan sonra kesinlikle kayyuma gitme durumu vardı. Biz de taraftarımıza kulak verdik, Van halkına kulak verdik. Biz yine elimizden gelen neyse, gücümüz yettiği kadar Vanspor’un yanında olalım, üstümüze düşeni yapalım dedik ve şu anda onu yapıyoruz. Bu yıl kulübe hiçbir yardım yok. Hiçbir yönetim kendi imkânlarıyla Vanspor’u yönetemez. Mutlaka belediyenin, valiliğin, işadamlarının, Van halkının, taraftarın destekleriyle yürüdü. Ama şimdi işadamlarımızın, valiliğin, belediyenin desteği yok. Her an için bekliyoruz. Yönetim olarak tek kaldık. Tabii ki şartlarımızda ağırlaştı. Giderlerimiz de çoğaldı. En önemlisi tesislerimiz tamamen belediyeye aitti. Ama şu anda tesislerin bütün giderleri tamamen kulübe kalmış. Yıllık ortalama 2 milyon civarında tesisin giderleri var. Bunun yanında taraftarsız oynadığımız için stat gelirlerimiz yok. Bunun yanı sıra haftada bazen 2 maçımız oluyor. Her maç için 35 ile 60 arası Covid-19 testi yaptırıyoruz. 10 ile 15 bin TL arası her maç için vermek zorunda kalıyoruz. Bunlar tamamen bizi yıprattı. Şahsımı zor bir duruma soktu. Şimdiye kadar çalıştırdığımız insanları mağdur etmemişim ve maaşlarını aksatmamışım. Biz istiyoruz ki güç birliği yapalım. El birliği yapalım. Bu takım Van’ındır, Van halkınındır. Bu takım hepimizindir. Bütün çabalarımız Vanspor içindir. Eğer herkesin bizi eleştirmeye hakkı varsa, herkesin bu takıma sahip çıkmaya hakkı da vardır. Takımın yanında olmak zorundadır. Bizler gecemizi, gündüzümüze katıyoruz. Hemen hemen her maçta takımımızın yanında olmaya çalışıyoruz. Sorunlarını gidermek için uğraşıyoruz. Bizim en önemli işlerimizden birisi Vanspor olmuştur. Tek kaldığımızdan dolayı sıkıntı yaşıyoruz” dedi.

   “DEVRE ARASINA KADAR İLK BEŞTE OLMALIYIZ”

   Yenitürk, sözlerine devamla, “Çok güzel bir konumdayız. Gerçekten takımımız oturdu. Bizim devre asına kadar mutlaka ilk 5’in içinde bitirmemiz lazım. Az bir destekle devre arasını lider bitirme gücümüz, imkânımız vardır. Ufak tefek eksiklerimiz var. 3-4 tane transfer yapmamız gerekiyor. Bu transferleri de yapabilmek için imkânları zorlamak ve desteğe ihtiyaç var. Şu Anda eksiklerimizle ilgili görüşmelere başlayıp ve bunları bitirmemiz gerekiyor. Devre arasındaki kampımızda bu arkadaşlarımız da hazır olsunlar ki biz hedefe yürüyelim. Vanspor grupta hedefe oynayacak en önemli takımlardan birisidir. Vanspor’u yalnız bırakmamamız gerekiyor. Buradan tekrar Sayın Valimize sesleniyorum. Sağ olsun geçen yıl bize tesis anlamında ciddi bir katkı sundu. Bu senede yılbaşından önce, transferlerimizi yapabilmek için, futbolcularımızın bazı ödemelerini yapabilmek için kendisinden ciddi bir destek bekliyoruz. İşadamlarımızdan reklam, katkı bekliyoruz. Eski Bakanımız Hüseyin Çelik ağabeyimizle bir araya geldik. 2 gününü bize ayırdı ve birçok işadamına ulaştı. Bunun aynısını bizim Van milletvekillerimizden, siyasilerimizden de bekliyoruz. STK’lardan da bekliyoruz. Biz el birliği ile devam edersek takımımız bu yıl şampiyon olup 1.Lig’e çıkacaktır. Artık yürüyebilecek takatimiz kalmadı. Haftalık her maç giderimiz 200 bin TL’dir. Bunun altından kimse kalkamaz. Başladığımız günden bu yan federasyondan gelen ücret bir futbolcunun giderini dahi karşılamıyor. Şuanda dışarından sadece bir işadamımızdan 5 bin TL destek var. Tamamen kendi imkânlarımla götürmeye çalışıyorum. Götürebildiğim yere kadar da götüreceğim. Futbolcularımızdan hesap sorabilmemiz için onların ihtiyaçlarını gidermemiz gerekiyor. Ödemelerini yapmak zorundayız. Futbolcuların beklentilerini yerine getirmemiz gerekiyor ki hesap sorabilelim. Sıkıntıları giderirsek inanıyor ki Vanspor bu yıl şampiyon olacak. Böyle bir şans artık gelmeyebilir. 1. Lig’e çıktığımız zaman Vanspor’un artık hiç kimseye ihtiyacı yok. Kendi imkânlarıyla artık 2-3 yıl bu ligde durabilecek gelirleri olacak. Vanspor’u el birliği ile destekleyelim. Bu takım Van’ın takımıdır. Biz sadece Van için, Vanspor’a fedakârlık için burada kaldık. Yapmaya da devam ediyorum. Bu takıma elbirliği ile sahip çıkmak boynumuzun borcudur. O sene bu sene diyelim ve Vanspor’u şampiyon yapalım” diyerek sözlerini noktaladı.

   Program sunucusu Salih Deniz de herkesi Vanspor’a destek sunmaya davet ederek, programı sonlandırdı.Van Bölge Gazetesi

 

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2020, 08:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29