Vanspor'un grubunda heyecan dorukta...

Vanspor’un grubunda 11 haftalık maç maratonu geride kalırken, ilk devrenin bitimine ise sadece 8 hafta kaldı. Geride bırakılan 11 haftalık maç maratonunda, en fazla galibiyete imza atan takım Eyüpspor olurken, en fazla mağlubiyet alan takım ise Kardemir Karabükspor oldu.

Vanspor'un grubunda heyecan dorukta...

           Misli.Com 2. Lig kırmızı grupta 11 Haftalık maratonda beraberlik almayan 2 takım Turgutluspor ve Bayburspor takımları, en fazla gol atan takım ise (28) Lider Eyüpspor oldu. 

Zirve yarışında çetin mücadeleler olduğu kadar, küme düşme potasından uzaklaşmak da bir o kadar çetin mücadeleler oynanmaya devam ediyor.

   Artık takımlar hiçbir maçı kolay görmüyor ve her maça final maçıymış gibi çıkıyor.

 

   KIRAN KIRANA MAÇLAR OYNANACAK

    Kalan son 8 haftalık maraton kıran kırana maçlara sahne olacağını puan cetveli bize gösteriyor. Ligin ilk devre karşılaşmaları 6 Ocak’ta sona erecek, 2. Devre karşılaşmaları ise 24 Ocak’ta başlayacak. 

       Geride bırakılan 11 haftalık maratonunda liderlik koltuğuna oturan Turgutluspor inişe geçti.

Turgutluspor’un aldığı 3 mağlubiyet, Eyüpspor’un ise üst üste aldığı galibiyetler koltuğu el değiştirdi. Ligin 7. Haftasında lider olan Eyüpspor son 4 haftadır liderliğini koruyarak yoluna devam ediyor.

   Güçlü ve kaliteli bir ekip olan Eyüpspor, ileriki haftalarda sürpriz sonuçlar alacak ve takipçileriyle arasındaki puan farkları kapanacak. Çünkü grupta yer alan hiçbir takım yenilmez değil. Zaten 11 haftalık maratonda çokça sürpriz sonuçların alındığına şahit olduk. Ligin 12. Haftasında Eyüpspor liderlik koltuğunu devr aldığı Turgutluspor deplasmanına gidiyor. Zirve hesapları yapan takımları yakından ilgilendiren bir kritik karşılaşma. Bu karşılaşmada beraberlik çıkabilir. Çünkü kaybetmek 2 takımı da farklı etkileyecek.  

 

    EYÜPSPOR LİDERLİK KOLTUĞUNU BIRAKMAK İSTEMİYOR

             Eyüpspor her ne kadar puan farkıyla yoluna devam etse de, Vanspor, Sakaryaspor ve Kırşehirspor takımları kesinlikle hedeflerinden şaşmayacak ve işin peşini bırakmayacak, Lider olmak ve sezonu Şampiyon tamamlamak için çetin mücadeleler verecek.

    Grupta Şampiyonluk yarışı Eyüpspor, Vanspor, Kırşehir ve Sakaryaspor takımları arasında geçecek. Bu 4 takım zaman zaman beklemedikleri sonuçlar alsalar da bu onları yarıştan vazgeçirmeyecektir.  

          Vanspor ligin 8. Haftasındaki Kırşehirspor mağlubiyeti ardından bir toparlanma süreci yaşadı. Son 3 maçında Mamak, Pendik ve Elazığspor galibiyetleriyle istikrarlı bir çıkışa imza attı.

Kaliteli bir kadroya sahip olan kırmızı siyahlı ekip, rakibi olan Kırşehir ve Sakaryaspor ile arasındaki puan farkını açmaya çalışırken, Lider Eyüpspor’la arasındaki puan farkını da kalan son 8 haftalık maratonda kapatmayı hedefliyor.

İlk devre için kalan 8 haftalık maratonda Vanspor, fikstür avantajını iyi kullanmanın hesabını yapıyor. Rakibi Olan Kırşehir ve Sakaryaspor’la maçlarını oynayan Vanspor, ilk devrenin son haftasında Eyüpspor’u konuk edecek.

 

    VANSPOR İLK DEVRENİN SON MAÇINI LİDERLE OYNAYACAK

   Kırmızı siyahlı ekip, ilk devrenin son maçını lider Eyüpspor ile oynayacak. Hedef maçına kadar kaybetmemek ve belki de son hafta maçında Eyüpspor’dan liderliği devr almak. Yeni teknik kadrosuyla kendi tesislerinde sıkı hazırlanan Vanspor Ligin 10. Haftasında deplasmanda Bayburtspor’a konuk olacak.

    Pandemiden dolayı 3 maçı eksik olan Bayburtspor, son 3 maçını kazanan Vanspor karşısında direnecek ama kazanan Vanspor olacak. Çünkü bu maçta kaybetmek Vanspor’uhem istkrarlı çıkışından eder hem zirveden birkaç sıra aşağı indirir hem de liderle arasındaki puan farkını açmış olur. O açıdan Vanspor kazanarak Van’a dönecek ve Eyüpspor’un puan kaybetmesini bekleyecek. 

         Ligin 7. Haftasında deplasmanda Kırklarelispor’u mağlup ederek kendini Bulan ligin 8. Haftasında ise konuk ettiği Vanspor’u 1-0 yenerek yarışta varım diyen Kırşehirspor, bir türlü eline geçen fırsatları değerlendiremedi.

Kırklareli ve Vanspor galibiyeti moraliyle, evinde Bodrum Belediyespor’a 6-2 mağlup olan hem de zirve yarışında rakibi olan Sakaryaspor’a altın değerindeki 3 puanı kaptırdı.

   Zirve yarışında rakibi olan takımlarla, Vanspor, Sakarya ve Eyüpspor’la maçlarını oynayan Kırşehirspor, kalan 8 haftalık maç maratonunda rakibi olmayan takımlarla oynayacak. Son 4 maçta 2 galibiyet 1 mağlubiyet ve 1 beraberlikle 15 puanla 9. Sırada yer alan Kırşehirspor, son 8 haftayı iyi değerlendirirse kesinlikle hedeflediği noktaya gelecek.

Kırşehirspor, ligin 12. Ve 13. Hafta maçlarını sahasında 2 kritik takımla Bodrum Belediyespor ve Sivas Belediyespor’la oynayacak.

Kesinlikle hafife alınmayacak 2 önemli karşılaşma Kırşehirspor’u bekliyor. Yeşil Beyazlı ekip, ligin 12. Haftasında grupta son haftalarda güzel sonuçlar alan Bodrum Belediyespor’u konuk edecek.

 

    ORTA VE ALT SIRALARDA DA ÇEKİŞME SÜRÜYOR

    Bodrum Belediyespor Vanspor deplasmanından 1, Sakaryasapor deplasmanından ise 3 puanla dönmüş bir ekip. Aynı şekilde Sivas Belediyespor da kolay kolay puan kaptırmayan bir ekip. Zirveyi hedefleyen Kırşehirspor kendi sahasındaki bu 2 maçı kayıpsız atlatmasıyla zirve yarışında rahat bir nefes alacaktır. 

             Bir diğer takım Sakaryaspor ise zirve yarışında yoluna devam ediyor. 6-2 lik Bodrum mağlubiyeti ardından toparlanan ve yeni teknik kadrosuyla kendini bulan Sakaryaspor, son 2 haftayı 6 puanla kapattı. 19 puanla 4. Sırada yer alan ve gerçekten e kaliteli bir kadroya sahip olan yeşil beyazlı ekip, kesinlikle yarışı bırakacak gibi görünmüyor.

Ligin 11. Haftasında 3-1 lik Mamakspor galibiyetiyle 5. Sıraya yerleşen Sakaryaspor, ligin 12. Haftasında zorlu Pendikspor deplasmanına gidecek. Son 2 haftadır önce Kırklareli ardından Vanspor’a 3 puanı kaptıran Pendikspor bu maçı kazanmanın ve kendini bulmanın mücadelesini verecek. 2 Takım açısından da zorlu bir karşılaşma.

   Sakarya kazanırsa zirvede kalır, kaybederse sıkıntı yaşar. Pendik kazanırsa küme düşme potasından uzaklaşır. Kaybederse tam potaya girer. 

               Ligin ilk devre karşılaşmaları 6 Ocak’da sona erecek, 2. Devre karşılaşmaları ise 24 Ocak’ta başlayacak. Ligde 12. Hafta karşılaşmaları 19 Kasımda oynanacak. 20 Takımın mücadele edeceği 10 karşılaşma saat 13.00’da başlayacak.Van Bölge Gazetesi - Salih Deniz

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2020, 08:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29