Vansporlu Sedat Cengiz: Formayı yere atmadım

Geçtiğimiz hafta Van'da oynanan Vanspor- Sakaryaspor play-off ilk maçında 61. dakikada oyundan alındıktan sonra, yaptığı hareketlerden dolayı süresiz kadro dışı bırakılan Sedat Cengiz, Sakaryaspor maçında formayı yere attığı iddialarının kesinlikle doğru olmadığını söyledi.

Vansporlu Sedat Cengiz: Formayı yere atmadım

  Play-off çeyrek final ilk maçında evinde Sakaryaspor'u konuk eden Vanspor'da 61. dakikada oyundan alındıktan sonra yaptığı hareketlerden ve kulüp müdürü ile yaşadığı diyaloglardan dolayı süresiz kadro dışı bırakılan Sedat Cengiz, açıklamalarda bulundu.

  Vanspor'un başarılı futbolcularından ve attığı gollerle Vanspor'a önemli katkılar sunan Sedat Cengiz, yaptığı açıklamada Van'da bulunmaktan mutlu olduğunu ve kariyerinin en verimli sezonunu geçirdiği kulüpte formayı "yere attı" iddialarını kabul etmediğini ifade etti.

  "FORMAYI "YERE ATTI" İDDİALARINI KESİNLİKLE KABUL ETMİYORUM"

  Sezon başından bu yana birçok sıkıntıya göğüs geldiklerini belirten Cengiz, "Vanspor Futbol Kulübünün hakkımda yapmış olduğu açıklamalardan dolayı şahsım adına cevap hakkı doğmuştur. Sezon başından itibaren maddi ve manevi birçok sıkıntıya büyük fedakarlıklarla göğüs gererek, her ne yaşanmış olursa olsun sahaya yansıtmadan takım birliğinin bilinci yine o ruhla play-offa kalma başarısı gösterdik. Lakin play-off ilk maçında her ne kadar istek ve azimli olsak da sergilediğimiz performans taraftarlarımızı memnun etmediği gibi ben ve takım arkadaşlarımı da memnun etmemiştir. Kazanma istediğimizdeki yoğun azim ve hırsım ile mücadele çabamın yüksek olduğu sırada oyundan çıkarılmam beni yıpratmıştır. Bu kritik maçta hedeflediğim performansı ve mücadeleyi maçın sonuna kadar gösteremeyecek olmamdan dolayı o anki duygularıma yenik düşerek su şişelerine ayağımla vurduğum doğrudur. Fakat özellikle belirtmek istediğim; bir sezondur bulunmaktan çokça mutlu olduğum kariyer hayatımda en verimli geçen ve emeklerin galibiyet sevinçleriyle neticelenmesi adına çabaladığım bu kulüp için terlettiğim formayı "yere attı" iddialarını kesinlikle kabul etmiyorum" diye konuştu.

  "TARAFTARLARIMIZLA BENİ KARŞI KARŞIYA GETİRMEK İSTENMİŞTİR"

  Takım otobüsünde yaşanan diyaloglara da değinen Cengiz, "Formamı çıkarıp her zaman olduğu gibi malzeme çantamızın üzerine bıraktım. Profesyonel hayatımın en başından şu ana kadar hiçbir zaman ve hiçbir yerde bu saygısızlığı yapacak karakterde bir oyuncu olmadım, olmayacağım. Olayın yaşandığı an kulübede yanımda olan takım arkadaşlarım ile bu kulübe yıllarını vermiş emekti masörümüz Kadir ağabey yakinen şahit olmuştur. Sonrasında takım otobüsünde diyalog halinde kulüp müdürümüzle tartışmamız olmuş, mağlubiyetin demolize etmesinden dolayı o anki duygu ile istemsiz bir konuşma gerçekleşmiştir. Öyle kritik bir maç sonrasında mücadelesini ortaya koyan herkesin yaşayabileceği şeylerdir. Son olarak özellikle ifade etmek istediğim husus; kulübün tarafım adına sunduğu, maddi konulardaki "ayrılık şartlarını" kabul etmediğim için böyle bir açıklamaya başvurulmuş ve şahsımı yıpratmaya çalışarak taraftarlarımızla beni karşı karşıya getirmek istenmiştir. Bu tür karalama ve itibarsızlaştırma politikalarını kabul etmediğimi belirtmek isterim" ifadelerine yer verildi.

  Van Bölge Gazetesi: Bişar Ulutuş

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 11:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29