Ligin 28. Haftasını da kötü futbol ve güzel sonuçla geride bıraktık. Taraftarlar artık Vanspor'un kalitesini sahaya yansıtmasını ve Serik Belediyespor deplasmanından galibiyetle dönmesini bekliyor.
Kendi sahasında Diyarbekirspor'u konuk eden ekibimiz, sergilediği futboluyla yine saç-baş yoldurdu. Diyarbekirspor karşısında kendi sahasında taraftar desteğine rağmen 70 dakika boyunca doğru dürüst bir pozisyona giremeyen Vanspor, dakika 72'de Medeni Bingöl'ün kafa golüyle haftayı 3 puanla kapattı.
Ne yazık ki geçen hafta olduğu gibi bu haftayı da kötü futbol ve güzel sonuçla kapatmış olduk. Benim anlamadığım bu kadar kaliteli bir ekip, zayıf takımları bile zar zor mağlup edebiliyorsa Play-Off'ta güçlü rakipleri nasıl geçecek.
Bu takım ne zaman kalitesine yakışır bir futbolla rahat maç kazanacak? Lig bitmek üzere, takımdan bir tat alamadık. Vanspor özellikle bu sezon eline geçen şampiyonluk fırsatını kendi eliyle geri gönderdi. Hele hele ligin ikinci devresinde yine şans bize güldü, biz yine o şansıda teptik.
Bu grupta böylesi bir kadroyla çıkmamak olacak iş değil. Bu kadar emek veriliyor, bu kadar para harcanıyor ama olmaması gereken hatalar hepsini silip süpürüyor. Bence bu fırsat bir daha gelmez. Yazık oldu. Play-Off şansımız var diyeceğim ama ne yazık ki takım o güveni vermiyor. İnşallah biz yanılırız.
Evet, ligin 28. Hafta maçlarında yine beklenilmeyen sonuçlar alındı. Aksarayspor evinde bol gollü bir mağlubiyete imza atarken, Menemen FK’da yine evinde 2 puan kaybeden takım oldu. Bu 2 takımın puan kaybı elbette haftayı galibiyetle kapatan Serik Belediyespor, Vanspor ve Elazığspor'a yaradı.
Çünkü bu sonuçlar sonunda Serik Belediyespor lider olurken, Vanspor ve Elazığspor ise üstlerindeki takımlarla aralarındaki puan farkını aşağıya çekmiş oldu. Dikkat ederseniz ligin ikinci devresi özellikle zirve takımları açısından kötü geçti. Hemen hemen her hafta bir veya iki takım sahadan kötü sonuçlarla ayrıldı. Buda zirvede kızışmaya davetiye çıkardı. Şimdi nümüzdeki son 6 haftalık maratonda nasıl sonuçlar alınır, neler olur, zirvede dengeler nasıl değişir bekleyip göreceğiz.
Ligin 29. Hafta karşılaşmaları Çarşamba günü oynanacak. Son 2 haftayı galibiyetle kapatan temsilcimiz Vanspor, lider Serik Belediyespor'a konuk olacak. İki takım açısından da zor bir karşılaşma.
Temsilcimiz Vanspor bu kritik ve zorlu deplasmanda Play-Off ilk maçlarında ev sahibi takım olmanın Serik Belediyespor ise liderliğini korumanın mücadelesini verecek. Zayıf takımlara karşı çokta iyi mücadele edemeyen Vanspor'un, Serik Belediyespor maçında çok farklı bir mücadele vereceğine puan veya puanlarla döneceğine inanıyorum.
Kısacası Serik Belediyspor yenilmeyecek bir takım değil. Yeter ki ekibimiz kalitesiyle, yeşil zeminde gürlesin. Gerisi kendiliğinden gelir. Şimdiden temsilcimiz Vanspor'a başarılar diliyoruz.