Ethereum (ETH) ve Dogecoin (DOGE) 2023 Tahminleri

2014 yılından beri kripto para haber sitesi olarak hizmet vermekte olan Türkiye'nin ilk kripto para haber kaynaklarından CoinTürk, Ethereum (ETH) ve Dogecoin (DOGE) fiyat tahminleri ile ilgili bir yazı kaleme aldı.

Ethereum (ETH) ve Dogecoin (DOGE) 2023 Tahminleri

Ethereum (ETH)

155,7 milyar dolarlık piyasa değeri ile en büyük ikinci kripto para konumunda bulunana Ethereum (ETH), yazının kaleme alındığı sırada 1.272 dolardan işlem görüyor. Türk Lirası karşısında da 24.106 TL’den işlem gören ETH’nin son 24 saat içinde yüzde 5,5 artış yaşadığı görülüyor. Buna ek olarak altcoin’in son 1 aydaki yüzde 20’lik düşüşüne karşın son 1 haftada yaklaşık olarak yüzde 10 arttığı ifade edilebilir. Peki, ETH fiyatını önümüzdeki günlerde ne bekliyor.

Aslında analistlere ve uzman isimlere göre ETH, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ile birlikte hareket etme eğilimi gösteriyor. Son 24 saat içinde Bitcoin’in de yüzde 3 civarında artış kaydettiği görülüyor. Analistlere göre ise özellikle ETH’un son güncellemeleri uzun vadede fiyat üzerinde etkili olacak ve ETH 10.000 doları görecek. Ancak bunun zamanlaması ile ilgili bir fikirbirliği bulunmuyor.

Bunların yanında bir kripto para ve blockchain haber sitesi CoinTürk’te de belirtildiği gibi on-chain veriler, Ethereum’un aktif adreslerinin 29 Kasım’da son altı haftanın en yüksek seviyesine çıktığını gösteriyor. Yapılan açıklamalara göre bu durum son gerçekleştiğinde altı hafta içinde altcoin’in fiyatı yüzde 30 oranında artmıştı. Dolayısıyla piyasanın da olumlu bir seyir izlemesi halinde analistler ETH fiyatında %30’luk bir artış gelebileceğini düşünüyor.

Dogecoin (DOGE)

Piyasanın en popüler meme token’ı olan DOGE, yazının kaleme alındığı sırada 0,1068 dolardan ve 2 TL’den işlem görüyor. 14,1 milyar dolarlık piyasa değeri ile en büyük 8. kripto para konumuda yer alan DOGE, son 24 saat içinde yüzde 4’lük bir artış performansı sergiledi.

Bunların yanında Dogecoin’in fiyat tahminleri, Kasım ayı içerisinde ikinci kez 100 ve 200 günlük hareketli ortalamalardan destek bulmasıyla beraber yükselişe geçti. Bununla birlikte Dogecoin’in, dört saatlik grafiklerinin de yükseliş eğilimi içerisinde olduğu belirtiliyor.

Analistlere göre ise hem DOGE hem ETH hem de genel kripto para piyasası 2023 yılında FED para politikalarının gevşetilmesi ile birlikte yükselişe geçebilir. Ancak yatırımcılar kripto para birimlerinde her an her şeyin olabileceğini unutmamalı ve mutlaka risk kontrolü içinde adımlarını atmalı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER