Ayanıs kazı evi hızla tamamlanıyor

Van Valisi Ozan Balcı, Tuşba İlçesi Ayanis Mahallesi'ndeki tarihi Ayanis Kalesi'nde yapımı hızla süren kazı evinin inşaatında incelemelerde bulundu.

Ayanıs kazı evi hızla tamamlanıyor

Van Valisi Ozan Balcı'ya, incelemelerde Tuşba Kaymakamı Musa Göktaş da eşlik etti. Van'ın tarihiyle, doğasıyla ve kültürüyle Türkiye'nin sayılı güzel iller arasında yer aldığını belirten Vali Balcı, Van'ın imarı, inşası ve ihyası için canla başla çalıştıklarını vurguladı.

Eğitimden sağlığa, spordan kırsal alt yapıya, tarımdan kültür sanata kadar hayatın ve yaşamın her alanında Vanlıların hayatlarına, yaşamlarına dokunarak devletin, milletimin kaynaklarını kullanıp kenti gelecek kuşakları hazırladıklarını söyleyen Vali Balcı, Ayanis Mahallesinde yapılan kazı çalışmalarından çok önemli tarihi eserlerin gün yüzüne çıkarıldığını ifade etti.

Van Valiliği olarak Ayanis Kalesi'nde çalışan arkeologlar, sanatçılar, bilim insanlarının hayatlarını yaşamlarını kolaylaştırmak için Kültür ve Turizm Bakanlığı'yla birlikte içerisinde konservasyon alanı, eserlerin teşhir edileceği alanlar, barınma yerleri ve sosyal donatıların bulunduğu kazı evi inşa ettiklerini söyledi.

Eğitime bilgiye, kültüre, sanata dost bir Vali olarak Van'ın hizmetkarı olduklarını söyleyen Vali Balcı, kültüre ve sanata desteklerinin devam edeceğini vurguladı.

Bu kapsamda Ayanis Kalesi'nde çalışmaları hakkında kazı ekibinden bilgi alan Vali Balcı, "Kültüre, sanata büyük önem veriyoruz. Van tarihi, kültürü, güzellikleriyle çok önemli bir yer. Biz de Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile Valiliğimizin imkânlarıyla Ayanis Kalesinde 35 yıldır kazı yapan ekibe destek olmak ve onlara daha iyi bir yaşam alanı oluşturmak için kazı evi yaptık. Çavuştepe'de de kazı evi yapıyoruz. Böylece ekiplerimiz sosyal alanları, laboratuvarı olan bu yapıda daha güzel bir çalışma imkanı bulacak. Hayırlı, uğurlu olsun" dedi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHMİ TEKDUR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER