Bahçesaray’da Sündüz Şehitleri anıldı

Van Valisi Ozan Balcı, 18 Temmuz 1993 tarihinde Bahçesaray İlçesinin Sündüz Yaylasında PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen 14’ü çocuk 24 vatandaş için düzenlenen anma programına katıldı.

Bahçesaray’da Sündüz Şehitleri anıldı

Bahçesaray İlçesinde Kaymakam Harun Aslanargun ve vatandaşlar tarafından karşılanan Van Valisi  Ozan Balcı, buradan programın yapıldığı kaymakamlık parkına geçti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan programda, konuşan Vali Balcı, birlik ve beraberlik mesajı vererek, “Bundan 31 yıl önce 24 vatandaşımızı bölücü terör örgütü ve onun işbirlikçileri acımadan, hunharca, barbarca şehit ettiler. Bu terör örgütünü ve işbirlikçilerini kınıyorum. Terör örgütü, Sündüz Yaylasında milletimizin umutlarını bozmak istemiştir. Ama bunu başaramadılar, asla başaramayacaklar. Biz Burada Türk bayrağı altında doğulusu, batılısı, kuzeylisi, güneylisi, yaşlısı genci, kadını erkeği ile birlik beraberlik içerisinde yaşıyoruz. Yaşamaya da devam edeceğiz. Terör örgütünün birlik beraberliğimize, ülkemizin istiklal ve istikbaline kast ederek ulaşacağı bir hedef ve yol yoktur. Devletimiz büyüktür. Milletimiz, ilim irfan sahibidir. Her şeyin farkındadır. Terör örgütü bu saldırıyı milletimize yapmıştır. Milletimiz terör örgütüne geçit vermemiştir. Bundan sonra da vermeyecektir. Devletinin yanında durarak terör örgütlerine şimdiye kadar gereken cevabı vermiştir. Bizler bu bölgede, bu coğrafyada huzur, refah, barış içerisinde yaşayacağız. Bu vesile ile tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum” dedi.

Konuşmanın ardından Vali Balcı, olay sonrası çekilen fotoğrafların bulunduğu sergiyi gezdi.

Daha sonra Vali Balcı ve programa katılanlar ellerinde Türk Bayraklarıyla şehitliğe kadar yürüdü.

Şehitlikte mezarlıklara gül bırakıp dua eden Vali Balcı, programını tamamlayarak ilçeden ayrıldı.

Anma programında Vali Ozan Balcı’ya, Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Adem Şen, İl Emniyet Müdürü Murat Mutlu, AK Parti İl Başkanı Emre Güray ile kamu kurum kuruluşları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de eşlik etti.

VAN BÖLGE GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2024, 15:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER