Başkan Filiz: Katil İsrail'i lanetliyoruz

Yeniden Refah Partisi Edremit İlçe Başkanı Abdulrakip Filiz, İsrail'in Filistin ve Lübnan'a yönelik saldırılarını lanetleyerek, "Katil İsrail, özellikle bir yılı aşkındır Filistin'de; çocuk, yaşlı, genç, kadın demeden bir soykırım uyguluyor. Bugünlerde ise aynı zamanda Lübnan'ı bombalıyor. Zaman zaman da Suriye ve farklı ülkelerin farklı bölgelerine yönelik saldırılar gerçekleştiriyor. O yüzden İsrail'i şiddetle lanetliyor, Rabbimizden masum halklara yardımcı olmasını diliyoruz" dedi.

Başkan Filiz: Katil İsrail'i lanetliyoruz

Yeniden Refah Partisi Edremit İlçe Başkanı Abdulrakip Filiz, gazetemize açıklamalarda bulunarak, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını lanetledi.

İsrail'in 7 Ekim 2023 tarihinden beri yoğun bir şekilde Filistin ve Gazze'ye yönelik saldırılar gerçekleştirdiğini ifade eden Yeniden Refah Partisi Edremit İlçe Başkanı Abdulrakip Filiz, resmi rakamlara göre 20 bine yakın çocuk, 11 binden fazla kadın, yaşlılar ve diğer fertlerle birlikte 50 bine yakın Müslüman halkın şehit edildiğini ifade etti.

Katil İsrail'in; hastane, okul, sağlık kuruluşları, yardım çadırları, sığınma alanları gözetmeksizin, her yeri yakıp yıktığını belirten İlçe Başkanı Filiz, İsrail'in, adeta bir soykırım uyguladığını söyledi.

"ŞEHİT SAYISININ ÇOK DAHA FAZLA OLDUĞUNA İNANIYORUZ"

Resmi rakamların yeterli olmadığını, Filistin'i enkaz altında binlerce kişinin cansız bedenlerinin bulunduğunu ifade eden İlçe Başkanı Abdulrakip Filiz, "Bakın medya veya çeşitli iletişim kanallarından yapılan açıklamalarda 50 bine yakın hayatını kaybeden insan olduğu söyleniyor. Oysa gerçekten Filistin'de, Gazze'de yıkılan yüzlerce binanın enkazından cesetler olduğu belirtiliyor. Çünkü herkes kendi haline düşmüş. Aileler yok edilmiş. Kurumlar, yardım kuruluşları kalmamış. Binaların altından arama kurtarma yapacak bir organizasyon yok ki. O yüzden gerçekte ölü sayısının, bizim inancımıza göre şehit sayısının çok daha fazla olduğuna inanıyoruz. Dünya sus-pus. Aslında vatandaşlar İsrail'in saldırılarını kınıyor, lanetliyor. Farklı ülkelerde eylemlere şahit oluyoruz. Ama tüm bunlar İsrail'i durdurmaya yetmiyor. Bu ülke bir örgüt gibi her yere saldırıyor. Gözleri dönmüş, sadece öldürmek isteyen bir psikoloji ile hareket ediyor. Şimdi bugünlerde bakıyorsunuz Hizbullah örgütünü mazeret göstererek Lübnan'a ve bu ülkenin başkenti Beyrut'a saldırıyor. Güçsüz ve savunma açısından zayıf gördüğü yakınındaki her yere saldırıyor. İslam ülkelerinin yek vücut olup, bu saldırıları bertaraf etmesini istiyoruz" dedi.

"ÜLKEMİZDE ÇOK DAHA CİDDİ SOMUT ADIMLARIN ATILMASINI ARZULUYORUZ"

Türkiye'nin söz konusu bölgede en etkili ülkelerin başında geldiğini, bu anlamda çok daha ciddi ve somut adımların atılması gerektiğini ifade eden YRP Edremit İlçe Başkanı Abdulrakip Filiz, "Katil İsrail insanların boşalttığı alanlara da saldırıyor, insanların boşalttıktan sonra göç ettiği bölgelere de saldırıyor. Pazar yerlerine, hastanelere, okullara, camilere, sığınma alanlarına… Yani her yere saldırarak kendisinden olmayanları yok etme politikası uyguluyor. Evet, ülkemizde hemen hemen tüm şehirlerde insanlar eylemler yaparak bu saldırıları kınıyor, lanetliyor. Ama inanın yetmiyor. İslam ülkelerinin yönetimlerinin çok ciddi adımlar atması gerekiyor. Bizim ülkemiz bu bölgedeki en etkili ülkelerde biridir. Öyleyse tepedekilerin daha somut ve ciddi önlemler alması lazım. İsrail, etkili bir müdahale olmadığı için şımardıkça şımarıyor. Bir türlü durdurulamıyor. Dünyanın birçok bölgesinde İsrail'e yönelik tepkiler var. Ama bunlar saldırıların durması için yeterli değil" şeklinde konuştu.

"SALDIRILARIN MERKEZİNDE İNSANLAR VAR"

İsrail'in, Filistin'de Hamas'ı, Lübnan'da ise Hizbullah'ı mazeret göstererek saldırılarını gerçekleştirdiğini, ama aslında saldırıların merkezinde masum halklar olduğunu anlatan Başkan Filiz, "Bakın İsrail özellikle bir yılı aşkın bir zamandır Hamas'ı bahane ederek Filistin'e taş üstünde taş bırakmadı. Son zamanlarda ise Lübnan'da Hizbullah'ı bahane ederek saldırılarını yoğunlaştırdı. Binlerce, onbinlerce masum vatandaş hayatını kaybetti. Üç-beş Hamas ve Hizbullah yöneticisi hayatını kaybettiğinde ise, 'Hedefimiz Hamas ve Hizbullah' yaygarasında bulunuyor. Oysa çeşitli kuruluşlar, İsrail'in saldırıların hedefinde masum vatandaşlar olduğunu ispatlı bir şekilde açıklıyor. Uluslararası hava saldırılarını inceleyen ve arşivleyen Londra merkezli Airwas adlı kuruluş, İsrail ordusunun paylaştığı Gazze'deki hava saldırılarının görüntülerini analiz edip, yüzlerce sivilin hayatını kaybettiğini açıkladı. Yani saldırıların merkezinde, örgütler değil, masum halklar var. Bizler, katil İsrail'in bir an önce bu saldırılara son vermesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

"İSRAİL MALLARI VE MARKALARINA YÖNELİK ÇOK CİDDİ BİR BOYKOT YAPILMALI"

Vatandaşların, İsrail markalarına yönelik ciddi bir boykot uygulamasını arzuladıklarını ifade eden Edremit İlçe Başkanı Abdulrakip Filiz, "Dünyadaki tüm Müslüman vatandaşların İsrail mallarını ve markalarını boykot ederek satın almamasını, kullanmamasını arzuluyoruz. Bakın bu mallara para verildikçe, İsrail ordusu daha fazla Müslüman kanı döküyor. İsimlerini bile anmak istemiyorum; onların içecekleri, yiyecekleri, temizlik ürünlerini kullanmasak, Allah aşkına yaşamımızda çok mu büyük sorunlar olacak? Marketlerden onların markalarını almamalıyız. Ama bu sadece bireylerin boykotu ile çözülecek bir durum da değil. Bu ürünlerin marketlere bile girmemesi gerekiyor. Hatta ülke yönetimleri, bu markaların yurt içine girmemesi için ciddi politikalar belirlemelidir. Bazı ürünler ülkeye girmişse, market raflarında yerini almışsa, o ürünü kullanmak biraz daha kolay olabiliyor. Çok da hassas düşünmeyen insanlar alışveriş yaptığında o İsrail ürününü satın alabiliyor. Oysaki bu ürünlerin marketlere bile girmemesi gerekiyor. Buna yönelik ciddi adımların atılmasını arzuluyoruz. Her gün Müslüman kanı döken İsrail'in, söz konusu ürünlerini alarak katile destek sunulmaması gerekiyor. Bizler bir kez daha katil İsrail'i lanetliyoruz. Filistin ve Gazze halkı başta olmak üzere, tüm masum vatandaşların muzaffer olması için Allah'tan yardım diliyoruz. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor, bundan sonraki dönemde Müslüman halklara refah ve huzur temennisinde bulunuyoruz" şeklinde sözlerini tamamladı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: BİŞAR ULUTAŞ

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2024, 10:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER