Başkan Kaya, Afrika'daki hizmeti değerlendirdi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Van İl Başkanı Mevlüt Kaya, Kurban Bayramı vesilesi ile gittiği Afrika ülkelerinden Kenya'daki kurban hizmetlerini değerlendirdi. Kaya, "Bugüne dek yapmış olduğum en anlamlı hizmetlerden biriydi" dedi.

Başkan Kaya, Afrika'daki hizmeti değerlendirdi

Kurban Bayramı dolayısıyla İslam Alemi'ndeki birçok kişi kurban keserek veya kurban bağışında bulunarak söz konusu görevi yerine getirdi.

Türkiye'de ise vatandaşların bir kısmı Afrika ülkelerinde kesilmek üzere çeşitli dernek, vakıf, siyasi partilere vekalet vererek kurban hizmetini gerçekleştirdi.

Büyük Birlik Partisi'nin gençlik kuruluşlarından olan Alperen Ocakları Eğitim, Kültür ve Dayanışma Vakfı ise bu yıl Kenya,  Afganistan, Kırgızistan, Suriye Türkmendağı ve yurt içinde bulundu.

Afrika'nın Kenya ülkesinin Kakuma şehrindeki kurban hizmetlerini gerçekleştiren BBP Van İl Başkanı Mevlüt Kaya, "Bizler Kurban Bayramı öncesi Katar uçağı ile Kenya'nın Nalburi şehrine indik. Oradan küçük uçaklarla Kakuma şehrine geçtik. Bizleri güvenlik görevlileri karşıladı. Mültecilerin yer aldığı kamplara giderek burada Müslüman ve Gayrimüslim ayırmadan kurban kestik. Konya'dan işadamlarının göndermiş olduğu parayı eşit şekilde onlara dağıttık. Oradaki manzarayı görünce Peygamber Efendimizin müşrikler tarafından işkence gördüğü dönemler aklıma geldi. Aç, susuz, kimliklik ve hürriyetsiz bir şekilde İslam'ı yaşıyorlar. Allah onlardan nimeti esirgemiş olabilir, ama onlar İslam'ın özünü yaşıyorlar. Eğer bizler Müslüman Müslüman'ın kardeşidir diyorsak, en azından yapmış olduğumuz israfı kısıtlayarak, onlara yardım etmeliyiz" dedi.

Kakuma şehrinde 208 deve ile 20 adet küçükbaş hayvan kurban ettiklerini dile getiren Başkan Kaya, "Kenya'nın Kakuma şehrinde 208 deve kestik. Yine 20 adet küçükbaş hayvan kestik. Türkiye'deki birçok vatandaşımız maddi katkıda bulundu. Hepsinden Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.

Okullar ve Kur'an kurslarının kurbanlarını kendi sahalarında kestiklerini anlatan Kaya, "Orada okullar ve Kur'an kursları için kurbanlar ayarlanmıştı. Bizler bu kurbanları okulların ve Kur'an kurslarının alanlarında, bizzat onların gözü önünde kestik. Diğer kurbanları ise kesim meydanlarında keserek, vatandaşlara eşit şekilde taksim ettik" diye konuştu.

Konuşmasında ülkemizdeki israfa da değinen BBP Van İl Başkanı Mevlüt Kaya, "Ben Afrika'daki yokluğu gördüğümde, ülkemizdeki israflar gözümün önüne geldi. Allah bizleri affetsin. Bizim ülkemizde birçok insanda kanaat yok. Sofralarımızda çeşit çeşit yiyecekler, araçlarımız, gezmelerimiz, tozmalarımız, ama maalesef şükür yok. İsyan hat safhada. Rabbim bizleri affetsin. Ben herkesin imkanlar dahilinde Afrika'daki ülkeleri gezmesini ve gerçek yokluğu orada müşahede etmesini beklerim" diyerek sözlerini tamamladı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHMİ TEKDUR

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2024, 10:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER