Başkan Nurettin Öndeş güven tazeledi

Ankara'da yapılan Demiryolu Sevenler ve Gönüllüleri Yardımlaşma Derneği Sandığı 10. olağan kongresinde Genel Başkanlığa mevcut Başkan Nurettin Öndeş yeniden seçildi.

Başkan Nurettin Öndeş güven tazeledi

Demiryolu Sevenler ve Gönüllüleri Yardımlaşma Derneği'nin 10. Olağan Genel Kurulu Ankara'da yapıldı. Tek aday olan efsane sendikacı Nurettin Öndeş, kullanılan oyların tamamını alarak yeniden genel başkan oldu.

Kongre Ankara İlbank Sosyal Tesislerinde yapılan kongre Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra faaliyet raporları ile gelir giderler okundu.

Üyeler ve davetliler genel kurula yoğun ilgi gösterirken, yeniden güven tazeleyen Başkan Nurettin Öndeş'le bol bol hatıra fotoğrafı çekildi.

Başta Van olmak üzere, Malatya, Diyarbakır, Elazığ, Bingöl, Muş, Tatvan ve birçok ilden üyeler kongreye yoğun bir katılım sağladı.

Genel Kurula Siyasi parti temsilcileri, TCDD Genel Müdür temsilcileri, TCDD Ulaştırma Memur- Sen, Türk Ulaşım Sen ve BTS Temsilcileri, Ankara Malatya Dernekleri Federasyonu ile çok sayıda STK temsilcisi de katıldı.

Yoğun programları ve mazeretlerinden dolayı katılamayan bölge milletvekilleri ile siyasi parti temsilcileri telgraf ve kutlama mesajı gönderdiler. Genel Kurula 2 bin 500 aktif üyeden yaklaşık 587 kişi oy kullandı.

Oyların tamamını alan mevcut Başkan Nurettin Öndeş yeniden TCDD Demiryolu Sevenler ve Gönüllüleri Yardımlaşma Derneği Sandığı Genel Başkanı seçildi.

Genel kurul sonrası alkışlar arasında kürsüye gelen Başkan Nurettin Öndeş genel kurula katılım sağlayan herkese ayrı ayrı teşekkür etti. Birlik ve beraberlik mesajları veren Öndeş, "Demiryolcu olmak bir sevdadır. Hayatım boyunca hep onlarla bir gönül bağı kurdum. Sevinçlerinde ve hüzünlerinde hep yanlarında oldum. Yıllarca sendikacı olarak en üst noktalarda TCDD çalışanlarına hizmet ettim. Onların sevgisini kazandım. Hiç bir ayrım yapmadan var olan sorunlarını çözmek için gayret gösterdim. Allah beni sizlere karşı mahcup etmesin inşallah. Allah birlik ve beraberliğimizi daim etsin" dedi. 

10. Olağan genel kurula ayrıca TCDD Malatya Demiryol İş Sendikası Şube Başkanı Hikmet Kazgan ve yönetimi, yıllarca aktif siyaset ve sendikacılık yapan Vanlı Necmettin Aysan, emekçi çalışanlardan genç sendikacı, özverili çalışmaları ile üyelerin öz güvenini boşa çıkarmayan Demir Yol İş Sendikası Van temsilcilerinden Halit Öngel de yapılan genel kurulda görev aldı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: NİHAT AKARSU

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER