Dönemeç Şelalesi vatandaşların uğrak yeri oldu

Van'ın Edremit ilçesindeki Dönemeç Şelalesi, doğal güzelliğiyle her mevsim ziyaretçilerini büyülemeye devam ediyor. Yeni yeni keşfedilmeye başlayan Dönemeç Şelalesi özellikle hafta sonları Vanlılar tarafından yoğun bir şekilde ziyaret ediliyor.

Dönemeç Şelalesi vatandaşların uğrak yeri oldu

Van'da sıcak havadan bunalan vatandaşlar, serinlemek için Van Gölü'nün yanı sıra, kentteki şelaleleri tercih etmeye devam ediyor. Bu kapsamda Van'ın Edremit ilçesinde bulunan Dönemeç Şelalesi de son dönemlerde Vanlılar tarafından yoğun bir şekilde ziyaret edilmeye devam ediyor.

Doğayla iç içe zaman geçirmek için Dönemeç Şelalesi'ni tercih eden vatandaşlar, unutulmaz bir gün yaşıyor. Van'ın adeta saklı cenneti olan Dönemeç Şelalesi, son dönemlerde keşfedilirken, özellikle hafta sonları ziyaretçilerin akınına uğruyor.

Görenleri ilginç ve çekici görsel zenginlikleriyle büyüleyen Dönemeç Şelalesi, özellikle dinlenmek isteyen Vanlılar tarafından ziyaret ediliyor. Dönemeç Şelalesi, kışın kar altında ve yazın el değmemiş doğasıyla görenleri kendisine hayran bırakıyor.

DÖNEMEÇ (ENGİL) ŞELALESİ

Henüz insanoğlu tarafından tahribata uğramamış  ve el değmemiş olan Dönemeç (Engil) Şelalesi, yerli ve yabancı turistleri güzelliği ile büyülüyor. Kışın kar altında olduğu için gidilmesi gereken bir yerdir. Şelale içinde ve yakın çevresinde genel-özel ihtiyaçlarınızı karşılayacağınız bir yer bulunmadığı için gitmeden önce bütün ihtiyaçlarınızı karşılamanız gerekir.

Şelalenin bulunduğu alana yürünmeniz gerekmektedir. Dere içinden geçeceğiniz yerler bulunduğu için kıyafet ve ayakkabınızı ona göre tercih etmeniz ve yedek eşyalar bulundurmanız sizler için iyi bir seçenek olacaktır.  Şelaleye ulaştığımız zaman bizleri çok güzel bir manzara karşılar.

Su sesi ve kuş sesi içinde kayboluruz. Şelalenin el değmemiş doğal güzelliği insanı büyüler ve etkisi altına alır. Bölge yürüyüş için pek uygun değildir, fakat yürüyüş yapılabilir ve fotoğraf çekimi için eşsiz bir alandır. Kitap okumak için gelen çok fazla insan var.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2024, 10:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER