Ekonomik işbirliği toplantısı İran'da yapıldı

Vali Ozan Balcı başkanlığındaki Van heyeti İran İslam Cumhuriyeti'nin Urumiye kentinde düzenlenen Türkiye-İran 7. Sınır İlleri Ekonomik İşbirliği toplantısına katıldı. Van Valisi Ozan Balcı'nın başkanlığında toplantıya katılan Van heyeti, sınır illeri arasındaki ortak ekonomik işbirliği toplantısına katılım sağladı.

Ekonomik işbirliği toplantısı İran'da yapıldı

İran İslam Cumhuriyeti ile Türkiye'nin sınır illeri arasındaki ortak ekonomik işbirliği toplantısının yedincisi, valilerin yanı sıra yetkililer ve ekonomik aktörlerin katılımıyla Urumiye'de yapıldı.

Van Valisi Ozan Balcı başkanlığında, iş insanları, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürlerinden oluşan heyet, İran İslam Cumhuriyeti'nin Urumiye kentinde düzenlenen Türkiye-İran 7. Sınır İlleri Ekonomik İşbirliği Toplantısına katıldı.

İran ve Türkiye'nin sınır illeri arasında gerçekleştirilen yedinci ekonomik işbirliği toplantısı, Batı Azerbaycan Valisi Muhammed Sadık Mutemediyan ve Türkiye'nin Van, Hakkari, Ağrı ve Iğdır valilerinin yanı sıra heyetlerin katılımıyla iki gün boyunca Urumiye'de düzenlenecek.

Türkiye ve İran'dan 100'den fazla ticari ve ekonomik aktörünü de katılım sağladı toplantıda, İran ve Türkiye arasındaki 560 kilometreden fazla sınır boyunca ekonomik alışverişlerin geliştirilmesine yönelik çözümler, bu yedinci sınır illeri ekonomik işbirliği toplantısında ele alınıyor.

"TOPLANTI ÇOK BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR"

Toplantıda Van heyeti adına söz alan Vali Ozan Balcı, "Toplantı başta ticaret olmak üzere, eğitim, sosyal faaliyetler gibi birçok alanda iki ülke arasındaki işbirliğini geliştirilmesine katkı sağlayacaktır. Farklı alanlarda komisyonlar toplantı yapıyor. İnşallah belirlenen hedeflere ulaşmada ülkemizin ekonomisine katkı anlamında bu toplantı çok büyük önem taşımaktadır. Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER