Kaleci Abdulsamed takımına geri döndü

2024-2025 futbol sezonunda 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele edecek olan Vanspor, 1 Eylül'de başlayacak olan lig öncesi çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürürken, takımdaki transfer hareketliliği de devam ediyor. Bu kapsamda Vanspor'un Yeni Malatyaspor'dan kiraladığı kaleci Abdulsamed Damlu, Yeni Malatyaspor'un lige devam kararı almasından dolayı takımına geri döndü.

Kaleci Abdulsamed takımına geri döndü

6 Şubat depreminin ardından ligden çekilen ve bu sezon da Trendyol 1. Lig'in ilk hafta maçına çıkmayan Yeni Malatyaspor, hükmen mağlup ilan edilirken, flaş bir karar alınmıştı. Malatya ekibi, lige katılım kararı aldıkları gerekçesiyle kiralık oyuncularını acil olarak geri çağırdı.

Bu kapsamda Vanspor'un da kiraladığı kaleci Abdulsamed Damlu, takımının geri çağırması nedeniyle Vanspor'dan ayrıldı. Vanspor'la birlikte Van ve Kayseri'de kamp yapan başarılı eldiven, bu sezon yine Yeni Malatyaspor'un kalesini koruyacak.

Geçtiğimiz 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremin ardından ligden çekilen ve geçen sezon da özel izinle ligde yer almayan Yeni Malatyaspor, aynı talebi bu sezon için de yaptı. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından bu talep onaylanmazken, ilk hafta Pendikspor karşısına çıkmayan Yeni Malatyaspor 3-0 hükmen mağlup sayılmıştı.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, maça çıkmayan Yeni Malatyaspor'u hükmen 3-0 mağlup ilan ederken, 3 puan da silme cezası verdi. Alınan bu kararın ardından Yeni Malatyaspor'dan flaş bir hamle geldi ve lige katılım kararı alındı.

2022-2023 sezonunu yarıda bırakan, 2023-2024 sezonunda da ligde yer almayan Yeni Malatyaspor, ikinci hafta oynanması gereken Esenler Erokspor maçı öncesi acil kodlu çalışma başlatmıştı. İkinci haftadaki Esenler Erokspor maçı ertelenirken, kiralık futbolcularını kulübe davet eden Yeni Malatyaspor, lige katılım için hamle yaptı.

Bu kapsam Vanspor'un da kiralık olarak transfer ettiği Abdulsamed Damlu'nun yanı sıra birçok takımda kiralık olarak forma giyen futbolcular geri çağrıldı. Vanspor Futbol Kulübü yetkilileriyle yaptığımız görüşmede, Abdulsamed Damlu'nun takımına geri döndüğünü ve bu boşluğu Kurtuluş Yurt ile tamamladıklarını ifade ettiler.

ABDULSAMED DAMLU KİMDİR?

1999 yılında Bingöl'de dünyaya gelen Abdulsamed Damlu futbol kariyerine Yeni Malatya Altyapısında başladı. Akabinde Yeni Malatyaspor, Sandıklıspor, Eyüpspor ve Ümraniyespor formalarını terletti.

Futbol kariyerinde 91 resmi maçta kaleyi koruyan Abdulsamed Damlu, bu periyotta kalesinde 146 gol görürken, 23 gole ise engel oldu. Başarılı eldiven 7 bin 934 dakika sahada kalmayı başardı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: NİHAT AKARSU

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2024, 09:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER