Kitap Van Projesi çalışmaları sürüyor

Van Valisi Ozan Balcı tarafından başlatılan Kitap Van Projesiyle kente kazandırılan kitaplar öğrencilere ulaştırılmaya devam ediyor.

Kitap Van Projesi çalışmaları sürüyor

Van Valisi Ozan Balcı'nın himayelerinde ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Nurettin Aras'ın destekleriyle yürütülen 'Kitap Van Projesi' çalışmaları hızla devam ediyor.

Kitap Van Projesi kapsamında şimdiye kadar kitap ulaştırılmayan okul kalmazken, Türk ve Dünya Edebiyatının önemli eserlerinin yanı sıra, yabancı dil ile yetenek kitapları okulların hizmetine sunuldu.

Ayrıca okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise tüm sınıf dersliklerine öğrencilerin dönüşümlü olarak okumasına imkan verecek kitaba ulaşması sağlandı. 

Sadece kitap göndermekle kalmayıp okumanın önemini artırmak için il geneli tüm öğrencilerimizin etkin katılımıyla büyük kitap okuma yarışmaları gerçekleştirildi. Her öğrencinin evinde bir kitaplığının olması adına PTT Kargo ile öğrencilerin ev adresine yine öğrencilerin seçmiş olduğu kitapları ücretsiz bir şekilde gönderildi.

Bu kapsamda çalışmalarımız bu yıl da aynı heyecan ve azimle devam ederken, konuyla alakalı Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Okullarımızda tüm eğitim paydaşlarımızın katılımıyla her gün düzenli olarak 1 saat okuma etkinliği yapılmakta olup her yıl yapılan tüm sınıf düzeylerinde 4 büyük kitap okuma yarışması bu yıl da devam edecek. En Güzel Kütüphane Benim yarışması ile her öğrencimizin evinde bir kitaplığının olması, Van Okusun yarışması ile ise öğrencilerimize kitap okumayı kendini ifade etme becerisi kazandırma amaçlanıyor. www.kitapvan.gov.tr sistemi üzerinde kitap talebinde bulunan öğrencilerimizin ev adresine ücretsiz bir şekilde kitap gönderimi devam ediyor. Şimdiye kadar öğrencilerimizin ev adreslerine 265 bin kitap gönderimi sağlandı. Okullarımıza kazandırdığımız binlerce nitelikli eserlerin bulunduğu okul kütüphanelerimizin etkili ve verimli kullanılması noktasında okul içi etkinlikler yapılıyor" ifadelerine yer verildi.

Konu hakkında konuşan Kitap Van Proje Koordinatörü Gökhan Arslan ise "'Okumanın tüm il düzeyinde bir kültür haline gelmesi adına Kitap Van Komisyonu olarak 13 ilçemizle beraber yoğun bir şekilde çalışmaktayız. Bizlere bu imkanı sağlayan başta Valimiz Sayın Ozan Balcı, İl Müdürümüz Sayın Nurettin Aras, İl Müdür Yardımcımız Sayın Harun Kutlu, tüm öğretmenlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHMİ TEKDUR

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2024, 10:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER