Oğhan: Filistin'deki zulme sessiz kalınmamalı!

Yeniden Refah Partisi Van İl Başkan Yardımcısı Mehmet Oğhan, son yüzyılın en büyük katliamına imza atan İsrail'i lanetleyerek, "Filistin ve Gazze'ye yönelik acımasız saldırılarını sürdüren İsrail'i lanetliyoruz. Filistin'deki zulme sessiz kalan dünya liderlerini de, ses vermeye davet ediyoruz" dedi.

Oğhan: Filistin'deki zulme sessiz kalınmamalı!

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Yeniden Refah Partisi Van İl Başkan Yardımcısı Mehmet Oğhan, "Günümüzde Filistin'de yaşanan zulüm ve haksızlıklar, insanlık vicdanını derinden yaralamaktadır. Bu zor dönemde, mazlumların sesi olma yükümlülüğünü taşıyan liderlerin sessiz kalması, kabul edilemez bir tutumdur. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in "Zulme sessiz kalan, dilsiz şeytandır" hadisi, her Müslüman'ın vicdanına hitap eden bir uyarıdır. Dünya nüfusunun önemli bir bölümünü oluşturan İslam aleminin liderlerinin, Filistin'deki acımasız saldırılara karşı sessiz kalmaları, onların tarih önünde sorumlu tutulmalarına neden olacaktır.

Adalet ve insan hakları adına bu zulme karşı durmak, sadece bir insani görev değil, aynı zamanda dini bir vecibedir. Liderlerimizin Filistin halkının yanında yer almaları, onlara uluslararası platformlarda destek vermeleri ve mazlumların sesi olmaları gerekmektedir. Bu konuda duyarsız kalanlar, tarih ve vicdan önünde hesap vermek zorunda kalacaklardır. Müslüman toplumlar olarak bizler, liderlerimizden güçlü bir duruş ve net bir tavır bekliyoruz. Filistin'deki zulme karşı sessiz kalmak, insanlık onuruna yakışmaz. Gelin, bu adaletsizliğe karşı hep birlikte dur diyelim. Zulme karşı susmayan, mazlumun yanında yer alan bir dünya için mücadele edelim" ifadelerini kullandı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: NİHAT AKARSU

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER