Şabu: Ağır hayat şartları halkın belini büktü

Yeniden Refah Partisi Van İl Başkanı Nayif Şabu, ülkede son yıllarda yaşanan ekonomik sıkıntılara değinerek, ağır hayat şartlarının halkın belini büktüğünü dile getirdi.

Şabu: Ağır hayat şartları halkın belini büktü

Yeniden Refah Partisi Van İl Başkanlığı'nın Genişletilmiş İl Divan Toplantısı, başkanlık binasında gerçekleşti.

Toplantıya, Genel Merkezi temsilen 31 Mart'ta gerçekleşen Yerel Yönetimler seçiminde Van Büyükşehir  Belediye Başkan Adayı olan Dr. Abdullah Sadıksoy'un yanı sıra, İl Başkanı Nayif Şabu, parti yönetimi ve parti üyeleri katıldı.

Söz konusu toplantıda konuşan İl Başkanı Nayif Şabu, faizci kapitalist düzeninin halkı ezmeye devam ettiğine işaret etti.

Şabu, ülkenin içinden geçtiği zorluklara değinerek, "Türkiye'nin zor bir dönem ve çetin bir süreçten geçtiği hepimizin malumudur. Her türlü tahribatın ve yanlış ekonomik politikalarının ağır bedelini vatandaşa ödetmeye devam eden bu zihniyet, bir yenisi olarak son zamanlarda iğneden ipliğe her şeyi vergiye bağlayan yeni bir vergi paketi ile milleti ezmeye devam edeceği açıktır. Bu kapitalist zihniyet tarih boyunca faizi KDV'yi, ÖTV'yi ve 70 çeşit vergiyi halka ödetmeyi reva görerek vatandaşın emeğini sömürmüştür" ifadelerini kullandı.

"MİLLİ GÖRÜŞ KADROLARI BİLGİ, BİRİKİM VE DONANIMA SAHİPTİR"

Adil düzene dikkat çeken Başkan Şabu, "Yeniden refah partimizin adil düzeni ve milli görüşün ekonomi politikasında vergi hak edilen ve alın teri olan emekten değil, servetten ve sermayeden alınır. Çoluk çocuğunun nafakasını alın teri ile kazananlardan vergi kesmek büyük bir zulümdür. Bugün işçinin memurun emeklinin çiftçinin köylünün ve küçük esnafın bu ağır vergilerin altında kalkacak takati kalmamış, bu ağır hayat şartları halkın belini kırmıştır. Ülkeyi yönetenler ise vergi faiz zam ve zulümden başka bir çözüm üretememe çaresizliği ile yola devam ediyorlar. Oysa çözümün tek adresi ve merkezi adil düzen ve milli görüşün ekonomik politikası ve programlarıdır. Milli görüş kadroları bu bilgi birikim ve donanıma sahiptir. Geçmişte olduğu gibi yeniden denk bütçe, yeniden faizin ve zamların olmadığı, yolsuzluk, israf ve haksızlığın olmadığı, hak, hukuk, adalet ve hakkaniyetle yönetildiği, memur, işçi, emekli, esnaf ve köylünün ve çiftçinin yüzünün güldüğü bir dönemin gelmesi için ve bu ülkenin seyri selamete çıkması, insanlarımıza maddi ve manevi olarak daha büyük bedeller ödetilmemesi ve bu sömürü düzenin son bulması için yeniden refah ve milli görüş diyelim. Ülkemizi kurtaralım" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, toplantı basına kapalı gerçekleşti.

VAN BÖLGE GAZETESİ: BİŞAR ULUTAŞ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER