Şabu: İktidar partisi transferlerle teselli buluyor

Yeniden Refah Partisi Van İl Başkanı Nayif Şabu, iktidar partisinin siyasetteki transferlerle teselli bulduğunu belirterek, genel seçimlerdeki hezimeti hatırlattı.

Şabu: İktidar partisi transferlerle teselli buluyor

Birkaç milletvekili ve belde belediye başkanı transferleriyle teselli bulan iktidar partisine, ekonomideki gidişatı hatırlatan Yeniden Refah Partisi Van İl Başkanı Nayif Şabu, “İktidar Partisi 2024 Yerel Genel Seçimlerinde yaşadığı hezimetten sonra birkaç tane Belde Belediye başkanı transferiyle teselli bulmaya çalışması ne kadar küçüldüğünün açık bir delilidir. İktidar Partisinin 23. yıl dönümünü kutlarken bıraktığı eserler geride çökmüş bir ekonomi, ayyuka çıkan yolsuzluklar, %50’ye varan faizler, %70’lere çıkan enflasyon, yeni yeni vergiler, hayat pahalılığı altında nefes alamayan emekli ve çalışanlar, vergileri affedilen imtiyazlı holdingler, yokluk ve kıtlık altında ezilen milyonlar, hak-hukuk-adalet ve hakkaniyetin kalmadığı, parasının pul olduğu, devlet kaynaklarının yok edildiği, halkın sömürüldüğü tablolar şeklinde karşımıza çıkmaktadır” dedi.

Geçmişteki milletvekili pazarlıklarının başka versiyonunun yaşandığını söyleyen Başkan Şabu, “1970’lerin yüz karası olan otel köşelerindeki milletvekili pazarının bir başka versiyonu belediye başkanları transferi ile iktidarın 23 yıl sonra son eser olarak tarihin utanç sayfalarındaki yerini aldı. Halkımızın nefret ve ibretle izlediği bu zihniyet er geç kaybetmeye mahkûm olacaktır. Halkın oyları ile seçilenlerin de ilkeli ve şahsiyetli bir siyaseti bırakarak çıkar, menfaat ve rant siyasetinin arkasında sürüklenerek insan onuruna yakışmayan bu ayıbı hayatları boyunca taşımaya mahkûm olacaklar. Bu dünyada halkın yüzüne bakamayacaklar, Rûz-i mahşerde ise Allah’a hesap veremeyecekler” ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2024, 15:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER