SMA hastası Yamaç, ilaçlarının alınmasını bekliyor

Spinal Müsküler Atrofi (SMA) Tip-2 hastalığı ile mücadele eden ve geçtiğimiz günlerde Ankara'da ameliyat olan 5 yaşındaki Vanlı Yamaç Evran Artuç, yaklaşık maliyeti 19 bin 500 dolar olan ilaçlarının alınmasını bekliyor.

SMA hastası Yamaç, ilaçlarının alınmasını bekliyor

SMA Tip 2 Ölümcül Kas Hastası olan Vanlı Yamaç Evran Artuç, aylardır yurtdışında tedavi olmak için destek bekliyor. Dubai'ye gidip gen tedavisi olması gereken ve kendisi için başlatılan yardım kampanyası, henüz istenilen seviyeye ulaşmayan Vanlı Yamaç Evran Artuç, geçtiğimiz günlerde Ankara'da ameliyat oldu.

Ameliyat sonrası doktorlar tarafından kendisine yazılan Risdiplam şurubun piyasa değeri yaklaşık olarak 19 bin 500 dolar tutuyor. Bunun üzerine çağrıda bulunan Vanlı Artuç ailesi, kendilerine yardım elinin uzatılması ve çocuklarına acilen bu ilaçların alınmasını istedi.

SMA Tip-2 hastalığıyla savaşan Yamaç Evran, kendisine verilen ilaçlara ulaşmak için yardım eli beklerken, Van Valiliği onaylı hesapta gen tedavisi için toplanan paranın ise ilaç için kullanılmasına izin verilmiyor.

Nefes almak için bile makineye ihtiyaç duyan Yamaç'ın tek umudu Dubai'deki hastanede yapılacak olan gen tedavisi olurken, geçtiğimiz günlerde Ankara'da ameliyat oldu.

Ameliyat sonrası çocuklarına yazılan ilaçları alma imkânı olmayan Yamaç ailesi, işadamları, kanaat önderleri ve hayırseverlerden yardım eli bekliyor.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2023, 11:14
YORUM EKLE
YORUMLAR
Engin
Engin - 1 yıl Önce

Nasıl olasbiliriz hastaya

SIRADAKİ HABER