TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Van'a geliyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Mustafa Rifat Hisarcıklıoğlu, Van Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde bu yıl ikincisi düzenlenecek olan ve yarın kapılarını açacak olan Van Gurme ve Gastronomi Fuarı'na katılmak üzere Cuma günü Van'a gelecek.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Van'a geliyor

Van Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde bu yıl 12-15 Eylül tarihleri arasında ikincisi düzenlenecek olan Van Gurme ve Gastronomi Fuarı, yarın kapılarını açacak.

Bu kapsamda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Mustafa Rifat Hisarcıklıoğlu da fuara katılmak üzere Cuma günü kente gelecek.

Van Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen, 27'si yerel olmak üzere 39 firmanın katılım sağladığı ve 3 gün boyunca devam eden Van Mutfak Yöresel Ürünler Gurme Fuarı'nı 22 bin 875 kişi ziyaret etmişti.

Bu kapsamda yarın kapılarını açacak olan ve 15 Eylül'de kadar devam edecek olan Van Gurme ve Gastronomi Fuarı'nın yoğun ilgi görmesi bekleniyor. Coğrafi işaret tescilli ürünlerin yanı sıra, yemek, bakliyat, hububat, baharat, yağ, et ve et ürünleri, unlu mamuller, çikolata, şekerleme, dondurma, süt ve süt ürünleri, kahve, çay ve ekipmanları, kahvaltı ürünleri, donmuş gıdalar, kuru gıdalar ve konserve gibi ürün gruplarının yer aldığı Van Gurme ve Gastronomi Fuarı, geçtiğimiz yıl yoğun ilgi görmüştü.

Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen fuarda, coğrafi işaret tescili alan Sengeser, Ayran Aşı, Tandırda Van Balığı, Kavut, Murtuğa, Kürt Köftesi, Keledoş, Otlu Peynir, Van Pastası, Savatlı Gümüş İşlemeciliği'nin yanı sıra coğrafi işaret başvuru süreci devam eden Edremit Elması, Sıhke Kavunu, Çirişli Bulgur Pilavı, Ciğer Köftesi, Ekşili Yemeği, Tandır Ekmeği, Taptapa Ekmeği, Helise, Erişte Aşı, Acem Köftesi, Van Tavası, Erişte Pilavı, Kavurmalı Çılbır, Pişürük Çorbası, Kabak Borani, Şile Yemeği, Van Cacığı, Çatal Tatlısı, Eğirdek Tatlısı, Van Kıymalısı, Kaburga Kebabı, Üzümlü Pilav, Soğan Dolması fuarı ziyaret edenlere ikram edilmişti.

Yarın kapılarını açacak olan ve 15 Eylül Pazar gününe kadar sürecek olan Van Mutfak Yöresel Ürünler Gurme Fuarı, Van Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek.

Fuarın bu yıl ki konuk ili Trabzon Ticaret Sanayi Odası ve Antakya Ticaret Sanayi Odası olurken, yine Diyarbakır Ticaret Sanayi Odası, Kars Ticaret Sanayi Odası, Balıkesir Edremit Ticaret Sanayi Odası ve Ticaret Borsası, Bingöl Ticaret Sanayi Odası, Ağrı ve Doğubayazıt Ticaret Sanayi Odaları'nın yanı sıra, Van YYÜ, Van OSB, Van İŞGEM kendi bünyelerinde bulunan firmalar fuardaki yerini alacak.

Öte yandan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Mustafa Rifat Hisarcıklıoğlu da Cuma günü fuara katılmak üzere kente gelecek.

Hisarcıklıoğlu, fuarın yanı sıra kentte bir dizi temaslarda bulunması bekleniyor.

VAN BÖGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2024, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER