Van YYÜ'de 'Değişimin Arefesindeki Dünya Sistemi ve İslam Dünyasının Durumu' programı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenen konferansta TÜBA Asli Üyesi ve TÜBİTAK Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Bulut 'Değişimin Arefesindeki Dünya Sistemi ve İslam Dünyasının Durumu' konulu sunumunu gerçekleştirdi.

Van YYÜ'de 'Değişimin Arefesindeki Dünya Sistemi ve İslam Dünyasının Durumu' programı

Cengiz Andiç Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansta, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Görmez, İslam tarihi ve kültürü üzerine derinlemesine bir bakış açısı kazanmak için toplandıklarını vurguladı.

Bu tür buluşmaların akademik gelişim için önemli fırsatlar sunduğunu belirten Rektör Yardımcısı Görmez, Prof. Dr. Mehmet Bulut'un katılımından mutluluk duyduğunu ifade etti. Prof. Dr. Mehmet Bulut'un derin bilgisinin, batı medeniyetini ve kadim kültürleri anlamada rehberlik edeceğine inandığını söyledi.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Candan ise, "İlahiyat Fakültemiz, ülkemizin önde gelen bilim insanlarını sizlerle buluşturma çabasını sürdürmektedir. Bugün, İslam tarihi alanında önemli katkılar sunan Prof. Dr. Mehmet Bulut Hocamızı aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz. Onun bilgisi, hem batı hem de bizim kadim medeniyetlerimizi anlamamızda büyük bir katkı sağlayacak. Kendisine üniversitemiz ve sizler adına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından sunumunu gerçekleştirmek üzere sahne alan TÜBA Asli Üyesi ve TÜBİTAK Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Bulut, günümüzdeki küresel dinamikler ile İslam dünyasının karşılaştığı zorluklara odaklandı. İslam dünyasının tarihsel ve kültürel mirası ile modern dönüşümler arasındaki ilişkiyi ele alarak, değişim süreçlerini anlamaya yönelik farklı perspektifler sundu.

VAN BÖLGE GAZETESİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER