Van YYÜ'de oryantasyon eğitimi gerçekleştirildi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı'na yönelik Genel Oryantasyon Eğitimi'ni geçen hafta, eğitim-öğretim faaliyetlerinin başladığı günlerde, Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi.

Van YYÜ'de oryantasyon eğitimi gerçekleştirildi

Etkinlik, Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli'nin açılış konuşmasıyla başladı ve üniversitemize yeni başlayan öğrencilere akademik ve idari personel tarafından önemli bilgiler sunuldu.

Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli, üniversiteye yeni katılan öğrencileri sıcak bir şekilde karşılayarak, "Hepiniz üniversitemize hoş geldiniz. Bu önemli yolculuğunuzun ilk adımını birlikte atmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.

Şevli, öğrencilere akademik ve sosyal yaşamlarında destek sunma sözü vererek, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin zengin akademik kadrosu ve araştırma imkânlarıyla gelişimlerine katkı sağlamaya hazır olduğunu vurguladı.

Merkez Kütüphanedeki geniş kaynak yelpazesini değinen Şevli, bilgiye erişim imkânlarının oldukça zengin olduğunu ifade etti. Ayrıca, kampüs içinde ve dışında araştırma fırsatlarının yanı sıra sosyal etkileşimi artıran etkinliklerin düzenleneceğini duyuran Rektör Şevli, Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen öğrencilerin sunduğu çeşitliliğin üniversitenin en büyük değerlerinden biri olduğunu belirterek, öğrencilere hedef koymalarını, meraklı olmalarını ve sürekli öğrenme hedefine yönelmelerini tavsiye etti.

Oryantasyon programı, üniversitenin çeşitli birimlerinin tanıtımı ve bilgilendirme sunumları ile devam etti. Bilgisayar Bilimleri Araştırma Uygulama Merkezi, Uzaktan Eğitim Merkezi, Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü, Sağlık Kültür ve Sosyal Daire Başkanlığı, Koruma ve Güvenlik Şube Müdürlüğü ile Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, katılımcılara üniversitenin sunduğu olanaklar ve süreçler hakkında detaylı bilgi aktardı.

Etkinliğe, Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli'nin yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenay Baydaş, Prof. Dr. Cemil Göya ve Prof. Dr. Aydın Görmez, Genel Sekreter Cahit Tekin, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

VAN BÖLGE GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2024, 10:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER