Van YYÜ’de ‘Türkiye’de Şehirleşme Tarihi’ üzerine konferans…

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sosyoloji Bölümü, tarafından ‘Türkiye’de Şehirleşme Tarihi’ konulu konferansı, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı işbirliğiyle gerçekleştirdi.

Van YYÜ’de ‘Türkiye’de Şehirleşme Tarihi’ üzerine konferans…

Cengiz Andiç Kültür Merkezi’ndeki konferansa, davetli konuşmacı olarak Türk sosyal bilimci, şehir ve bölge plancısı, sosyolog Prof. Dr. İlhan Tekeli katılarak Türkiye’de kentleşmenin tarihsel gelişimi hakkında önemli bilgiler sundu.

Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, davetli konuşmacının konferansından önce yaptığı selamlama konuşmasında, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde şehir ve bölge planlaması alanında önemli bir değer olan Prof. Dr. İlhan Tekeli ile bir araya gelmenin gururunu yaşadıklarını belirtti.

Etkinliğin katılımcılara değerli bir deneyim sunacağına vurgu yapan Rektör Şevli, verimli ve güzel bir program olmasını dileyerek herkesi saygı ve hürmetle selamladı.

Moderatörlüğünü Prof. Dr. Suvat Parin’in yaptığı konferansta, Prof. Dr. İlhan Tekeli Türkiye’de kentleşme sürecini ele aldı. Tekeli, bu süreci değerlendirmek için geliştirilen kavramlar ve teorileri, hem fiziksel hem de modernleşme boyutuyla tartışarak günümüzde gelinen noktada bu olayları nasıl kavramsallaştırdığımızı ve kullandığımız teorilerin sonuçlarını ele aldı. Prof. Dr. İlhan Tekeli programın sonunda katılımcılardan gelen sorulara cevap verdi.

VAN BÖLGE GAZETESİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER